Omkörd

31 mars 2010
Blev omkörd på motorvägen av en Hemglassbil. Det kändes sådär. Min lilla Britt Marie Westin kändes lite trött. Morsan är jävligt dålig på att ta hand om henne och hon kändes ganska rosslig på väg upp i högre hastigheter. Kanske tomt på olja. Vem vet. Jag blev omkörd i alla fall. Nu ska jag in till Lilla torg och hänga med Julius, Mark och Henric. Ibland är malmö kul, men det är sällan.

2010-03-31 @ 22:48:34 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Klara, färdiga, gå!

31 mars 2010
Och påsklovet kan börja. Det kändes precis som i högstadiet idag på föreläsningen om anställningars upphörande på grund av personliga skäl. Varför det tänker ni då, men det ska jag ta och förklara.

Minns ni den känslan när man satt på terminens sista lektion och tittade på klockan och såg att sommarlovet närmade sig för varje minut som gick. Man såg utanför fönstret att många andra klasser fått sluta tidigare och man visste att snart är det fanimej dags för lite sol och bad nere i Västra Hamnen eller en golfrunda på Barsebäck. Idag kändes det samma när jag satt och lyssnade på vår ganska tråkiga föreläsare. 18§ Lagen om medbestämmande i arbetslivet bla bla bla. Jag ville bara ut. Och sen helt plötsligt, 3 minuter efter utsatt tid, fick vi lämna salen för ett, mer än välbehövligt,

PÅSKLOV



2010-03-31 @ 14:49:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Go kväll

30 mars 2010
Lite av en tentafest blev det till slut eftersom jag, Emelie, Nenne, Anton, Elin och Axel begav oss till Ariman vid stortorget och krängde några öl. Estrella, Easter Egg (dansk påsköl), oxford, guiness... Ja, det mesta slank faktiskt ner och humöret var på topp. Åtminstone för mig. Jag har haft en helt perfekt dag som bara blev bättre och bättre, det hela började väl med en ganska bra känsla på tentan som dessutom blev bättre när jag kom ut och såg att jag klarat mig undan böter på min dåligt parkerade bil. Hade fått låna en parkeringsplats precis på Eden där tentan skrevs, men sen visade det sig att biljettautomaten endast tog bensinkort av diverse slag. OK-Q8, Preem och Statoil. Men vafan hände med VISA? I vilket fall klarade jag mig undan och hade jag nu ändå fått en böteslapp på 700 kronor vete gudarna om det kunnat göra mig deppig idag.

FAN VAD GÖTT!



2010-03-31 @ 00:20:36 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kul grej

30 mars 2010
Tillbaka på banan igen. Har vilat mig en stund och gått en lång promenad. Har spelat lite fifa och lagat mat. Har sovit en stund och fotat lite. Lagade en chili con carne med råris och morötter. Smakade mycket bra med Sambal Oelek och en massa cayenne.

Ikväll ska jag träffa Emelie, Elin och Anton på stortorget för att fira lite avklarad tenta. Det kommer nog bli lite öl och vin, kanske även en go måltid, bara för att fira!

Blev tipsad om en ganska kul sak igår av Hanna. www.Filmtipset.se är en jäkligt skoj sida där man betygsätter filmer man sett och utifrån det man röstar, tar sidan fram filmer som kan tänkas uppskattas av dig. Efter ett tag, när jag betygsatt en sådär 20 filmer, såg jag att den hade helt rätt.

Garden State, min absoluta favoritfilm ploppade upp som en femma efter bara några betygsättningar och jag bara satt och mös. Så nu håller jag på att skaffa fram följande "tippade" femmor:

Un prophète
Deer Hunter
GoodFellas
Big Fish
Fantastic Mr. Fox
Amores Perros


2010-03-30 @ 17:50:30 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


GÖÖTTT

30 mars 2010
Det är den trettionde mars och jag har äääääntligen gjort den ångestfyllda tentan. Det trodde jag aldrig att jag skulle klara. Men fasen vad gött. Och det är sol utomhus! Vem kunde tro något sånt?!

Det går bra nu, vinden har vänt, Tonight's gonna be a good night, I got chills they're multiplying.

SÅ KÄNNS DET!

2010-03-30 @ 12:38:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jävla jurister

29 mars 2010
När jag gjorde en extentafråga precis uppstod viss förvirring när jag läste facit. Jag behövde därför finna viss ledning i våra kompletterande litteratur. För att komma åt den är det vanligtvis bara att klicka in sig på juridicums hemsida och skriva in aktuell paragraf, vips, så förstår man bättre.

MEN.

Idag var det en massa problem med att komma in, så jag fick ringa någon sorts support. Efter att ha pratat med 5 personer blev jag slutligen kopplad till en Joakim som också sa att "Den här uppgiften ligger egentligen inte på mitt bord" men gick till slut med på att hjälpa till.

Efter 20 minuter intim telefontid klarade Joakim ut det hela. Jag kom in på kommentarerna och fick verkligen inte ut någonting av det. Under tiden jag satt och pratade med Joakim ville jag se om Wikipedia hade någon information om just biotopskyddsområden. JAVISST hade de det och efter att ha läst den 2 sidor långa informationen om paragrafen i juristforumet kunde jag konstatera att Wikipedias information hade varit spot-on perfekt!

Jävla jurister - fan vad vi ska krångla till det.
2010-03-29 @ 16:19:37 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


I won't back down

29 mars 2010

Har precis stigit upp, duschat lite, klätt på mig, satt på kaffe och framför allt... Satt på Tom Petty greatest hits på BO-högtalarna. En jävla samling får jag väl säga. Här snackar vi verkligen om att ha vaknat på rätt sida.

Kl 10 ska jag på möte och därefter tänkte jag bege mig till stadsbiblioteket här i Malmö för att avverka diverse ex-tentafrågor. Jag har 12 st. frågor kvar som jag måste göra under dagen och dessutom göra om vissa kluriga.

Det kommer ta ca. 14 timmar om jag håller samma tempo som man kommer göra i tentasalen imorgon. Men att jag har 14 timmar plugg framför mig gör mig ingenting. Idag har jag vaknat på rätt sida och förstår verkligen varför vi har flyttat fram klockan. Morgonsolen kan ju göra en sur gammal gubbe som jag glad!

Avverka kaffet, kanske göra en tentafråga innan jag beger mig på ytterligare äventyr.


2010-03-29 @ 08:51:58 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysig söndag

28 mars 2010
Nu är ju klockan mycket vilket är ganska lustigt. Jag hade ingen som helst aning om att man skulle flytta fram klockan inatt utan fick höra det i morse någon gång. Det är väl tur att de alltid lägger det en helgdag så att man oftast inte har något vettigt för sig att missa med en timme.

Ambitiösa Nils Fredrik har varit i farten. Jag har tillagat en fantastisk älgköttfärslimpa som jag tänkte avnjuta framför La Liga. Real Madrid spelar och det ska bli gött att ha en kväll i Malmösoffan för sig själv. Familjen åkte till något svenskt fjäll i morse, men jag stannar helst hemma om det inte blir alperna. Bortskämd kanske, men alperna är ju förbannat fina att åka i.

2010-03-28 @ 21:03:29 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndagsbiff

28 mars 2010
Imorgon är sista dagen jag kan plugga inför min tenta på tisdag. Det känns sådär med tanke på att jag bara gjort 5 extentafrågor hittintills. Vi får se hur det här kommer gå. Jag vet inte om jag orkar oroa mig särskilt. Tog beslutet att träffa lite gött folk igår även om jag hade min tenta i bakhuvudet hela kvällen. Vi hade skoj och det blev ganska lugnt, men sent. Mycket härligt folk som vanligt. Och föreställningen i fredags var härlig. Ja, det har varit en bra helg. Jag börjar få koll på allt om det inte bara vore för den här jävla tentan.

Ska laga ihop lite älgfärsbiffar, det är det som är det bästa med att komma till sina pärons hus. Man hittar älgkött i frysen. Skjuten av någon familjevän troligen. Gött ska det bli.

Får se om jag hittar några härliga bilder från gårdagen att lägga upp.

2010-03-28 @ 17:41:53 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


GÖTT MOS!

27 mars 2010
Har vaknat med världens halsont. Det är någonting som givetvis känns oerhört trist med tanke på att jag hade tänkt plugga tills huvudet ryker idag. Kl 18 ska jag vara inne i Malmö på middag och sen vidare ner till västra hamnen för att träffa Nella. Imorgon är näst sista dagen innan tentan så efter Västra Hamnen är det allt fokus på Mark och miljörätten.

Igår hade Malmö Borgarskola sin årliga spex-musikal och det var härligt att se hur väl arvet har förvaltats! 150 st glada gymnasieelever var delaktiga i diverse smågrupper och sammantaget utgjorde de en fantastisk kompott med ett självklart resultat;  succé.

"Tärningen är kastad - vem var det som kasta" om Julius Caesar var fantastisk och jag bara önskar att intresset ALDRIG svalnar på skolan. Vilka talanger! Det ser inte ut som att 3orna lämnar 1orna och 2orna med byxorna nere precis. Det fanns många duktiga ettor och tvåor som kommer fixa det nästa år. Föredömligt!

2010-03-27 @ 11:13:54 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Disneydags

26 mars 2010
Disneydags-themen är min väckarklockasignal så när jag nu har vaknat, känner jag mig lite light headed. Såhär dagen efter ni vet.

Kålles igår var precis som vanligt förutom att Johan blev utslängd för att han sprang runt "bakom" allowed access. Lustigt med tanke på att jag inte kommer ihåg någon gång han inte gjort det. Danne, som satt i barförrådet och vaktade spriten, satt mest och skrattade när han berättade. Jag tror att han hade en fot med i spelet. Köra ut sin egen kompis måste ju vara riktigt skoj. Måste jag prova ngn gång.

Jag fotade förresten igår. Det gick väl ganska bra. Här är en skön bild bland annat.

2010-03-26 @ 11:16:33 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nattligt nöje

24 mars 2010
Johnny Cash - One. Jädrar vilken klassisk, go låt.

Har kollat på Alice i underlandet. Den var allt den skulle vara och lite till. Mysig, glad, rolig, spännande. Det tog ett tag innan jag förstod att handlingen utspelade sig 13 år efter att Alice var i underlandet första gången. Alltså i den tecknade serien. Hela underlandet var nu miserabelt och ockuperat av Den röda drottningen. Ganska innovativ handling alltså. Filmen hade en helt annan touch än den tecknade filmen. Nu handlade det om att döda ett odjur, och Alice var den utvalda mördaren. Jävligt vridet, i det stora hela.

Moa hade tjejkväll i lägenheten så det var perfekt med en liten utflykts-kväll.


2010-03-24 @ 00:12:31 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Respekt

23 mars 2010

Dagens insikt:
Jag hyser sanslöst stor respekt för de boende på Lilla fiskaregatan i Lund. Speciellt de som bor ovanför Panduro Hobby för varenda jävla gång jag går förbi, på väg till skolan, på väg hem från skolan, på lunchen.... sitter det någon jävel där och spelar Gudfaderns Themesong. Jag tror jag får hjärtinfarkt varje gång jag går förbi för det sticker så i mitt hjärta att behöva höra den tusen gånger i månaden. Oavsett väder, kläder eller fjäder, spelar alltid samma person, alltid samma låt.

UTÖKA REPETOAREN, TACK!

Nu blir det bio i Malmö. Bråttom.

2010-03-23 @ 19:33:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Besvikelse

27 mars 2010
Planerad inomhusfotboll blev inte av. Vi stod utanför katedralskolans idrottshall, minst 200 personer, för att lira lite boll och skjuta lite mackor. Men ingen hade nyckel. Idrottstjänstemännen hade uteblivit. Caputt. Gone Banana. De tog en charter upp till Göteborg i sista stund. Jag, Johan och Staffan sprang några varv i stadsparken i stället men besvikelsen var utan dess like. Jörgen funderade starkt på självmord och med uppgiven röst sa han:

"Jag är så jävla besviken att jag måste gå hem och baka negerbollar eller nåt...Faaaaan!"

 

2010-03-22 @ 22:00:58 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckan

22 mars 2010
Ja nu har veckan dragit igång igen. Helgen är slut och det var ju faktiskt en härlig helg. Här är hela gänget som var med i Skanör.


Och en bild från i fredags

 

 


_________________________________________________________________________________________

Veckan innehåller en massa plugg inför tentan jag har på tisdag. Mark- och Miljörätt är det som ska tentas och det känns sådär. Ingen hit över huvud taget. Annars blir det ett par trevliga saker.

Ikväll - inomhusfotboll på katedralsskolan.
Tisdag - Bio i Malmö.
Torsdag - Sittning med jobbarlaget på karnevalen och därefter Kålles. Kommer vara fotograf på Kålles.
Fredag - Malmö Borgarskolas musikal, "Tärningen är kastad - vem var det som kasta? "
Lördag - Häng med Nella

Wow, när ska jag få tid att plugga?

2010-03-22 @ 16:28:20 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Man vet att man är tillbaka i sin hemstad när...

2010-03-22 @ 11:47:34 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Utelåst

21 mars 2010
Jag sitter just nu i trappen och är utelåst. Har lånat morsans dator över dagen så nu sitter jag alltså i min trappuppgång utan nycklar och bara sitter och väntar. Oskar och Moa är på filmkväll hos Erik Kvist i terminen under och har det gött. Därför vill jag inte störa.

Jag var hos min pappa idag och hjälpte honom spika ihop fågelholkar och sen sätta upp dem i diverse träd. I olika höjder vill jag tillägga för jag måste ha kommit underfund med att jag har höjdskräck light. Efter att ha sett två filmer med pappa och bara myst körde jag tillbaka till Lund för att träffa Johan och Anders en stund, snackade skit en stund och spelade sällskapsspel. Jag blev totalt överkörd som vanligt. TP-mästarna möter Nils Fredrik= ingen lyckad kombo.

Jaja, jag kanske får streama boston tea party här ute i trappen. Tur att vår trådlösa anslutning når så långt i vilket fall för annars blire inget party.
2010-03-21 @ 23:48:53 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Högsta hugg

21 mars 2010

Nu när jag har en ny kamera måste jag ju tänka ut den finaste bilden jag tagit med min förra. Jag är ganska säker på att det är denna bild som finns i ett gammalt inlägg:

http://lundastudenten.blogg.se/2010/february/a-call-for-apathy.html

Jag knäppte den när jag var på avsmakningsmeny på The Vision nere i Västra hamnen. Efterrätterna gjordes i ordning och jag var tvungen att ta en bild.


När hittar jag ett så bra tillfälle igen? - Med min nya kamera i högsta hugg.

2010-03-21 @ 15:14:37 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 21 mars

Idag shufflade jag fram en låt som heter 'Singin' in the rain - Mint Royale'. Det är en härlig lite electro version av den gamla filmklassikern Singing in the rain med bland annat Gene Kelly. Den får mig att tänka på sommaren 2008. Precis när jag tagit studenten och hade skaffat jobb på Malmö Opera. I biljettkassan.

Just den sommaren var det ganska dött på Operan, folk hade inte riktigt förstått att de skulle behöva boka ett år i förväg till Jesus Christ Superstar för att få bra platser. Så, där satt jag och Marie och "jobbade". Det var fullt av saker att göra de 8 timmarna vi satt där, vi gissade längden på hollywoodskådespelare och kollade sen vem som var närmast på IMDB.com

Brad Pitt?        -->  180 cm? JA!

Vi kollade på musikvideor och tävlade om vem som hade bäst musiksmak. Bland annat kollade vi en snutt på gamla klassikern från 50-talet där de dansar galet. Vi trillade därefter över den här videon på Youtube. En skön electromix av en gammal klassiker. Vad kan bli bättre? Jo, den har ju faktiskt en skön video också!

2010-03-21 @ 13:04:08 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skanör

21 mars 2010
Tog mig hem från spexets kick-out. Hade inte druckit och kände mig inte så sugen men det var kul så länge jag var där. Vi hade hyrt studentkursgården i Skanör på näset. Den är så jäkla härlig med en massa slappa rum och goa tillhåll. Ett rum är verkligen en våt dröm. Rummet har sköna soffor, sköna fåtöljer, ett piano, massa bokhyllor fyllda med anrika böcker, ett bord i mahogny, snedtak... Ja ni förstår poängen. Jag och Emil konstaterade att det enda som saknades var en cigarr och en liten whiskey. Emil satt mest och drack martini vilket i och för sig kändes lyxigt i det andaktsfulla rummet.

I vilket fall är det skönt att komma hem nykter och utvilad efter några bastubad på gården. Nu ska jag sova, något jag inte gjort på mycket, mycket länge.

2010-03-21 @ 02:14:45 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pär Lagerqvist

20 mars 2010

 

Ångest är min arvedel, min strupes sår. Mitt hjärtas skri i världen.



>Sorry för det där fasansfulla fylleinlägget. Men jag har i och för sig skrivit värre!
Märkte precis att i låten Stereo Love så sjunger tjejen med en riktigt grov rysk brytning. Har inte märkt det innan. Kanske för att man varit i ett särskilt tillstånd varje gång man hört den.

"Wchen youre goinna stöp breaking my schaart"

2010-03-20 @ 12:09:35 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


FUUUUllL§

30 msrs 2010
Jag är riktigt full nu. Det är inte så j'vla skoj med tanke på at t  sexan var sjuk. NU sja jag sova. Kan jag tänka mig att jag hade planerna på aattt vara ehlt nykter ivläll. DET är sjukt.



OCH SÅ SLUTRADE DET SÅHÄR!

FAN
2010-03-20 @ 05:37:08 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Utmattad men peppad

19 mars 2010
Fredagkvällen nu. Fullspäckad dag som lett till nu. Spelat squash med David, pluggat, lunchat på Gbgs nation och bara allmänt göttat mig. Fick ju stryk som vanligt av David men jag börjar knappa in på honom.

Har fotat lite idag vilket är riktigt gött. Måste ju prova nya kameran så att säga.

Ikväll blir det härlig grejs här hemma en stund och sen kanske liten sväng inom kajplats. Simon är förmodligen DJ och kanske behöver lite hjälp med att vända plattor. Vi får se om det blir av eller inte. TIME WILL TELL!

2010-03-19 @ 20:18:34 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grabbkväll

18 mars 2010
Har precis haft en alldeles förträfflig kväll som började med en sväng inom Hampus korridor. De är alltid så sköna som bor där och alltid sugna på lite Guitar Hero. Vi lagade mat och satt sen och tipsade varandra om härlig musik. Vi pillade lite på kamerorna, lekte lite med vitbalansen, något jag inte gjort så mycket förut.

Därefter begav vi oss till en kille som hette Melker som bodde på östra vallgatan. Samma gata som både Malmö Nation och Göteborgs nation. Perfekt läge verkligen om man inte vill bo i korridor. Väl på plats var några fler kompisar, bland annat min gode vän Elins pojkvän, Henke.

Vi drack vin, spelade plump(kortspel) och killarna gjorde sig redo för en utekväll utan dess like. Jag själv däremot promenerade, i sann våranda, hem.

På väg till Hampus hörde jag fågelkvitter.
2010-03-18 @ 23:59:33 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fundering

18 mars 2010
Moa sa att hon alltid brukar ta en cigg på balkongen när hon vill fundera lite. Jag höll med och gick ut. Oskar blev mest lite sur för att vi förpestar oss på det sättet som vi gör.

Väl ute på balkongen rotade jag i mina fickor efter en tändare och hittade en Projekt 6-kondom som låg och lurade där nere. Utan någon särskild anledning så började jag fundera högt hur en kondom tillverkas. Moa och jag funderade fram och tillbaka och kom fram till att den var gjord av latex, producerades runt något dildo-liknande och därefter hade någon särskild maskin som rullade upp dem. Därefter faller de av dildon för att trilla ner i en stor bytta. Därefter sorteras dem och läggs på rullband. På rullbandet förpackas dem på något smart sätt. Hur sant är detta egentligen? Det vet vi inte.

Kondomen jag hade i fickan var en sån här Näkken och då funderade vi lite till. Hur gör man bubblorna på kondomen egentligen? Och varför är bubblorna så små? De kan ju inte kännas av? Eller?

Svara till: Anonym 201024. Gillar långa promenader.

Jaja. Som Moa sa, balkongen med en cigg mellan fingrarna makes the mind wander.

2010-03-18 @ 17:56:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spontanköp - en fälla.

17 mars 2010
Idag har jag gjort något lite dumt. Jag spontanköpte en kamera. 'Det var ju inte så smart' tänker ni då och vet ni vad? Det tänker jag också.

Sitter nu här med åbräket till kamera. En Nikon D200 och har inte en susning om hur den fungerar. Var inne i Malmö idag, med min fullt godkända kamera ( D70) för att undersöka om de möjligtvis kunde reparera den. Sedan spexefterfesten har den inte fungerat. Åtminstone inte reglaget: Jag misstänker starkt att det är någon starksprit som klibbat fast under det.

Jag får höra att de inte utför reparationer eller service och suckar djupt. Därefter tar jag en sväng runt om i butiken, frågar lite om externa blixtar och är på väg att smälla till på den billigaste. FAN, de har inte den inne får jag höra. Jag whinar lite om att nästa blixtkategoristeg är det 500 spänn till. Whinar om 2000 spänn. Sen utan någon som helst eftertanke, går jag fram och ställer in mig på ett nytt kamerahus. Att ingen liten röd varningslampa börjar lysa i mitt huvud är helt jävla otroligt. Kameran kostar strax över 6000 kr och vet ni vad? Jag slår till.

FÖRE:


EFTER:

                                             
Näpp, ingen större skillnad. Men vi får väl se. Snabb på att fokusera är den i alla fall.

 

 

 

2010-03-17 @ 21:23:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Filmkväll i Malmö






Tittar på Finding Neverland med Johnny Depp. Peter Pan fast i verkligheten.
Aldrig växa upp ordentligt verkar så härligt. Hade mycket gärna kunnat
stanna kvar i den tid som jag befinner mig i just nu.





2010-03-16 @ 20:27:19 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 16 mars

Idag shufflade Spotify fram en låt som jag förknippar med en massa Guitar hero-kvällar hos Hampus.

The Rolling Stones - Paint it black.

När vi festar hemma hos Hampus på Tomegapsgatan är det alltid jäkligt galet. Jag och Hampus har jobbat tillsammans på SVTs många olika projekt och agerar publikvärdar. Det misslyckade tvprojektet grillad och Robins talkshow är de inspelningar vi brukar närvara vid. Då och då drar vi någon sorts efterfest som brukar inkludera fest i Hampus korridor. Och det är här som Rock Band kommer in i leken. Vi brukar rocka sönder hela huset och planerade utgångar liksom bara tynar bort eftersom vi har så kul när vi står upp i soffan och skriker. Det var länge sedan vi hade en sån kväll. Får nog ta och ringa ett hetsande samtal till Hampus snart.



2010-03-16 @ 17:48:45 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min vän Frida

16 mars 2010
Dagen har varit härlig. Åt en brakarlunch med Emelie och Nenne på Ingelsta kalkon. De har billig lunch med buffé och det är verkligen något att uppskatta. Härligt salladsbord och en massa god kalkon givetvis. Det var gött att bara sitta och tjöta som förr i tiden, innan vi alla blev så upptagna. Emelie berättade om sin vän Frida som sagt två störtsköna bloopers på senaste tiden. När Sverige vann guld i OS, skidskytte, hade Frida kommit in i rummet och frågat vad som stod på. "Sveeerige vaaannn" varpå Frida säger "nej, det står ju att Finland vann!". Då hade Frida alltså läst "finish" och tänkt på ordet finnish. Alltså att vinnaren var finsk. Fantastiskt kul tycker jag själv och lyssnade till ytterligare en rolig groda. Frida hade sagt att hon skulle ha en vit vecka. "Vadå vit vecka" sa Emelie, "du har väl inte festat så mycket på senaste?""Nej, jag ska ju ha en vecka med bara vitt vin!"

Nenne skulle sen ta en promenad, men jag och Emelie gick tillbaka till Juridicum, barrikerade oss i det tysta läsesalsrummet och började plöja böcker och anteckningar. Hade ett hyfsat flyt och satt nog en 5½ timme tills jag fick nog av arvsrätt. Tänkte gå hem och städa lite och ha det gött. Ska nog äta middag med morsan ikväll som varit i Schweiz ett tag.

2010-03-16 @ 17:28:59 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilket flyyyt!

15 mars 2010
Har spenderat i princip hela min dag i tysta lässalen på juridicum. Fylld av ekonomer och dolusspexare som är efter i plugget. Fortsatte i min familjerättsbok som jag hade hundra sidor kvar att läsa. Läste ut boken, bytte bok och kom ytterligare 230 sidor framåt i den. 330 sidor på en dag är ganska bra gjort tycker jag själv. SCORE!

Efter kl 6 begav jag mig till Johan för att spela lite X-box. Fick spö som vanligt av både honom och Anders. Därefter bar det av till Gbgs nation. Bokstavligt talat 'bar' eftersom vi var tvungna att bära Anders 40-tummare tillbaka till nationen. Anders skrek till några gånger under de 400 metrarna när han trodde att jag var på väg att snubbla och därmed tappa den dyrbara tvn.

Blev intagen i ett särskilt jobbarlag på Gbgs nation inför Karnevalen 2010. Det var roligt att få vara en del av det hela men förga en överraskning eftersom jag blev rekryterad genom en rekommendation. Härligt att all tid i baren på Kålles har lönat sig och att man äntligen gjort ett (bra? dåligt?) intryck på folk i tjänstemannakåren. I vilket fall många goa tjommare som är utvalda att jobba så det här blir nog hur bra som helst.

Imorgon är det arbetsrätt på schemat. Mitt hjärta gör en djup suck.

2010-03-15 @ 23:32:45 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grabblördag

14 mars 2010
Ja, vad är inte bättre än en grabblördag?

Vi sågs hos Johan vid 13 igår. Då hade Johan, Anders och Jonis drämt upp 3 st. flatscreens i sitt vardagsrum. 10 åskådarplatser fanns bakom skärmarna och X-boxen stod uppkopplade och klara. Handkontrollerna var uppvärmda, handsvettade and ready to be rocked.

Lottdragningen färdigställdes, jag tilldelades det 4½stjärniga laget Tottenham i den engelska ligan. Mina final-odds var alldeles superba. Jag hamnade i gruppspelet bland vännerna utan alltför stor erfarenhet inom FIFA-världen. Semifinalen kom till att bli min död då jag förlorade med 1-0 mot Jens. Jag fick något hjärnsläpp och inget blev som det skulle.

Vi drack öl och spelade poker. Vi mätte snoppar och hade det allmänt tävlingsinriktat trevligt. Kvällen slutade med att Anton drog en liten kräk över bordet när vi hade vår ölhävningstävling. Därefter T-bar. Good Times!

Just nu är jag på jobbet i Malmö. Ganska lugnt och skönt, lite smått utsålt. Ikväll ska jag ha lite quality-time med lillasystern.
2010-03-14 @ 14:47:02 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Diverse Recensioner

"först & främst ett stort jäkla cred till alla inblandade i Dolu§pexarna, föreställningen igår var kanon! manuset var faktiskt imponerande & skådespelarinsatserna var också bra. några småmissar här och där kanske, men det är väl inte särskilt konstigt när det är första gången. sammantaget var framträdandet tajt och snyggt, way to go!"


"Skratten upphörde inte. Jag har fortfarande kramp i mina käkar.
Underbart. Mina underbar juridikvänner var super bra!
Alla var så duktiga. Hade kunnat se det en runda idag med.
Att ha sådan fantasi som de haft med att komma på nya texter till de klassiska Lejonkungen låtarna.
Danser. Karaktärer. Allt var toppen.
Jag gör tummen upp!"


"
Manuset var genomtänkt, underfundigt och hade de självklara poänger som ska plockas - ekonomskämt, raljerande över Malmö högskola samt imitationer av professorer och föreläsare - och genomförandet var briljant! Ja, jag är mycket nöjd med kvällen!"


En lite mer ingående recension finns på Evas blogg


Jag, Ragnar, Erik och Pontus kör en scen + ett antal inrop

2010-03-14 @ 12:00:48 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()


Förresten

14 mars 2010
Förresten så gick sista föreställningen bättre än någonsin. Fantastisk publik, fantastiska skådespelare och fantastisk efterfest. Vilken tid vi haft. Jag har just nu 750 bilder från Spex-tiden att kolla igenom och bara njuta. Många kommer ni få se här!

Tack ska ni ha för denna tiden!
2010-03-14 @ 01:05:03 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dranko - BARA i Lund

14 mars 2010
Jag ska berätta om en rolig sak som hände i torsdags natt. Fantastisk sak. Efter lyckad föreställning gick vissa av oss i uppsättningen för att efterfesta på Kålles, göteborgs nation. Vi hade en härlig kväll med en del intressanta händelser som slutligen ledde till efterfest hos Hampus och Anna. Där blev det grötnattamat en stund innan jag drog vidare för att träffa Anders på Mårtenstorget. Han sa att han stod vid pölsemannen så jag mötte honom där. Väl inne i korvmojjen stod Dranko, en härlig 40åring från Bosnien. Han hade tydligen bondat med Anders och bjudit på korv, nu ville även Dranko bjuda mig. Jag och Anders hade vissa planer på att dra till Parantesen på efterfest tillsammans med jobbarlaget på Kålles, cirka 20 st. härliga studenter. Dranko ville givetvis följa med. Det fick han också. Vi gick alltså till efterfesten med Dranko, korvkioskmannen, och hade en allmänt härlig efterfest. Dranko envisades om att vara kungen över Spotify, MGMT och U2 var hans allra högsta önskningar och efter många om och men fick han sin vilja igenom. Time to pretend spelades och alla 25 ungdomar satte händerna i taket.

När Anders däckat i Annas säng, runt 5.30, fick jag festa ensam med Dranko. Vi hängde, pratade om allt möjligt men efter ett tag tröttnade jag. Så klockan 6 bestämde jag mig för att gå hem och frågade om Dranko också skulle bege sig. Nä, säger Dranko och väljer att festa vidare med våra kära Kålles-jobbare. Dranko hade alltså stängt igen kiosken för att dra på fest med lite sköna studenter. Det händer BARA i Lund.

Fest-Dranko säger jag då!

2010-03-14 @ 01:03:04 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 11 mars

Idag blev det en härlig låt från långt tillbaka. Det är alltså Percy Sledges låt 'A whiter shade of pale'. Den är helt fantastiskt trevlig och finns med på soundtracket till filmen 'The boat that rocked'.

Filmen handlar om en 'piratbåt' på 60-talet.(?) På den tiden var det på ett eller annat sätt förbjudet med rock n' roll i radion. Man försökte undvika lagstiftningen genom att sända olagliga radiosändningar från framför allt båtar ute på havet. Dessa kallades piratbåtar och här fanns ofta ett härligt gäng radiopratare. När storyns båt håller på att sjunka på grund av Englands hårda försök att stoppa dessa så sänder båten til' the bitter end. Denna låt sätts på när det väller in vatten från alla håll och kanter på skeppet. Det är en mycket härlig scen. Titta på filmen, den är väldigt behaglig!

Soundtracks omfattar ofta det bättre inom musikvärlden.
2010-03-11 @ 12:13:29 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


8 inrop - rekord

11 mars 2011
Är tillbaka efter en helkväll. Är möjligtvis lite i gasen efter en viss premiärefterfest på spexet. Men sprit är härligt och det vet väl de flesta.
På 'högskolan i malmö' fick vi 8 inrop vilken var rekord. Igår blev det sju så idag fick vi improvisera på tyska. Det var ytterst intressant.

Efter avslutad premiär så stack vi till Hercules och festade vidare. Vad som var häpnadsväckande var att vi alla drog dit i våra kostymer från spexet. Kajalen eller maskaran hade flytit ut över hela ögonen så vi såg ut som ett par dansandes zombies. Men kul hade vi. DJn spelade mycket bra musik med lite härlig 60, 70, 80-tal till en början varpå han började med lite mer sköna låtar som Bulletproof osv. Jag stormtrivdes med alla mina nyfunna vänner. Jag har cirka 60 bilder där vi dansar zorba som jag ska lägga ihop i en liten rörelse-bild.

En liten natt-dikt såhär i fyllan:

Jag dansar runt och sjunger strunt
är visst lite i hatten
i månens sken,
där jag dansar hemåt i natten

Vart tog de vägen, var blev de av
jag får gå här ensam o traska
tjosan jag trilla visst men det gör detsamma förresten.
Jag kan sjunga ensam men inte leva om jag har pesten.
2010-03-11 @ 02:32:01 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ryska skolan i Malmö

10 mars 2010
Idag har vi kört genrep på spexet. När jag, Ragnar och Pontus,  timon, pumba och simba, sjunger Hakuna Matata i spexet sjunger vi istället om Högskolan i Malmö. När det är spex i Lund blir man inropad efter varje låt. Då klappar publiken tills de inte vill höra låten igen. Man brukar alltså ha ny text vid varje inrop. Därför skriver man en 3-4 stycken inrop i fall att det blir en toppensuccé. Vi hade skrivit 5 i fall att. Idag fick vi framföra alla och improvisera på två stycken till. På det första inropet blev det ryska och på det andra blev det danska. Det var  en succé.  Verkligen kul att publiken tyckte att vi var roliga. Jag var lite orolig för att det inte skulle gå hem.

Gonatt gonatt!

2010-03-10 @ 00:41:50 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Världen vänder sig emot mig

8/9 mars 2010

Nyss hemkommen från spexet utan kontokort. Stannade till för att ta ut lite pengar på handelsbanken och precis efter jag hade slagit in min kod så laggar automaten och helt plötsligt släcks den ner totalt. 'Beklagar, Automaten avstängd' Gustav tog den precis brevid och han fick ut sina pengar precis som han skulle. 

Åh Gud,
jag vet att jag inte varit alltför god
men kan du istället låsa in mig i en snickarbod.
Jag förstår inte alls din metod.

Imorgon kör vi för fullt. Spex. Det kommer givetvis bli bra och med bra efterfest.
Har en massa rekvisita att ta med imorgon. Två barbourjackor, en Dom perignonflaska, en trench coat, Nikon kamera, mina gucciskor och mina converse.

Det blir nog en bra repa.
Nu ska jag mig in i lakanen svepa.

2010-03-09 @ 01:01:33 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 8 mars

Idag har jag shufflat fram Salem - Astronaut. Ja, vad säger ni om det? Den är väl fördjävla bra?

Jag såg Salem Al Fakir på Malmöfestivalen 2009. Han uppträdde då med mitt jobb, Malmö Opera, och jag hade fått i uppdrag att stå på Stortorget under dagen för att promota våra föreställningar.


På stora scenen stod alltså 70st. från Malmö Operaorkester tillsammans med en spillevink-Salem och gjorde en fantastisk show i ett romantiskt regn en kväll i augusti.


Vi reste tältet redan tidigt på dagen och använde två stycken obelisker vid sidan av tältet för att få lite uppmärksamhet. Obeliskerna i sin tur var med i en av föreställningarna Operan satte upp våren 2008. Aida. Det är i den operan som det här pampiga trumpetarsolot finns i. För övrigt alltså. Ni känner säkert igen det.

 

2010-03-08 @ 15:50:49 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Härliga bilder

8 mars 2010



Lite sköna bilder jag knäppte häromdagen. Sol, vackert väder och bara allmänt gött.



2010-03-08 @ 15:31:47 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kom igen: en spexvecka med fint väder tack!

2010-03-08 @ 00:00:58 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hostmedicin







När man nu kan köpa receptfri
hostmedicin på ICA känns det
riktigt jävla lyxigt. 'Avmonopoliserat',
Kapitalistiskt och härligt fancy.
En ny era. En ICA-era.








2010-03-07 @ 22:21:58 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Magalufceremoni

7 mars 2010
Sitter just nu på jobbet. Var på en galet spårad och påkostad Karnevelj igår. Dessa två faktorer, jobb i förening med viss fest dagen innan, föranleder visst illamående. Jag sitter mest och hostar och snyter mig känns det som. Vi har föreställning kl 16 och då börjar vi även med dagens spexträning. Jag får skynda mig helt enkelt.

Karneveljen var allt jag kunde tänka mig. Det var 2500 studenter som man kastat in i en gympasal tillsammans med 2500 plastpåsar fyllda till bredden med snaps och andra spritsorter. Förra året var det ett artistuppträdande men iår var det tyvärr inget. Jag tyckte personligen att showen var lång och utdragen och inte särskilt lyckad. Men det är nog grejen med det hela. Att det lätt blir hypat.

Med det tuffa schemat jag kör har jag inte fått chansen att träffa Philip i helgen. Han är nere från Stockholm och det hade onekligen varit jävligt trevligt att träffa honom idag. Fick lite tid över att prata i telefon i alla fall och vi kom in på hans systerbarn. Hans syrra ska tydligen gifta sig och ceremonin ska vara på mallorca. Jag tyckte det lät väldigt spännande och såg framför mig hur Philip stod, en härlig sommardag, och höll sitt toastmastertal på Grabbarna Grus i Magaluf. Det hade varit en härlig syn. Philip sa att jag hade förväxlat hans systers bröllop med hans eget. Låter mycket rimligt!
2010-03-07 @ 13:18:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mitt i natten, prata danska med katten

Detta är en dikt mitt i natten
jag vill prata danska med katten
Ikväll har varit gött
Just nu ser jag allt i rött
Jag trodde jag glömt en olåst cykel
det visade sig vara ett otroligt hyckel
för den stod där helt skyddad
låter som historian var ganska kryddad.
NEEEEEEEJ! Gonatt nu får jag fnatt.
Måste sova, är ju ingen casanova!

2010-03-05 @ 03:03:51 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 3 mars

Shufflade fram Kent idag. Låten Kärleken väntar. Kommer ni ihåg den? Ja varför skulle ni inte göra det? Den är ju typ klassiker-förklarad!

Den får mig att tänka på när jag såg dem live 2006. Jag satt långt bak för att ha solen i ansiktet o sådär. Jocke Berg och grabbarna gjorde en storslagen entré i helikopter och uppträdde därefter i smoking. Men vad jag mest tänker på är att jag tittade på konserten tillsammans med min All-time favorit i musiksammanhang. Jag stötte nämligen på Kristian ldär bak under konserten. Vi snackade en stund och lyssnade lite på Kent och det var då jag insåg att jag var kompis med min absoluta favoritartist. Det var ett jävla härligt moment. Sen dess har det blivit tennis-utmaningarl och hotellrumsefterfester som varit jäkligt skoj.
2010-03-03 @ 12:10:16 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


2½ böcker ? 2½ bok?

3 mars 2010
Tvätten ligger på golvet sen 2 veckor tillbaka och smutstvätten ligger i resväskan (som i sin tur också ligger på golvet). Skrivbordet är fullt av räkningar från Café, vattenglas, sladdar, näsdukar och pennor. Sängen är obäddad och persiennerna är nerdragna. Trots att det låter som en ungkarlslya/grotta så ser det inte alltför ostädat ut. Men jag vill gärna städa lite ändå och hitta någon sorts inre ro som lätt blir följden av ett städat rum.

Varför vill jag städa? Jo, det kan ha något att göra med min olästa bok om äktenskap också ligger på mitt skrivbord. Ligger nu 2½ böcker ur fas.

Det är också en intressant diskussion. Säger man egentligen 2½ man eller 2½ män? Jag har alltid hävdat att man säger 'två och en halv bok' eftersom slutet 'en halv böcker' låter helt fel. Men å andra sidan är det ju plural vilket föranleder användandet av tillhörande form. Jag hatar i vilket fall att ständigt behöva fundera över detta varje gång TVn skriker '2 ½ män börjar strax på kanal 6'.

Ge mig svar snälla. Hur säger man?

2010-03-03 @ 12:03:58 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagens shuffle - 2 mars

Idag shufflade jag fram 'Thåström - Långtbort' på min lilla pacemaker.

Ja, jag kan ju inte säga att jag är ett galet fan av Thåström eller hans låtar heller för den delen. Jag la in den här låten på min mp3 för att jag ville se honom på hultsfred 2009. Det ryktades nämligen att det var hans sista konsert någonsin. Det blev givetvis ganska hypat, många som ville gå dit och se Ebba Grön-frontmannens sista scen-andetag. Jag var ganska likgiltig, gick dit och tyckte väl att det var OK. Inte så mycket mer än så.

2 veckor senare ser jag att han blivit bokat till Malmöfestivalen och en massa annat. Jag tänker bara att han är en jävla bullshitter. Vem marknadsför sig som 'slut som artist' när man i hemlighet har en massa andra spelningar på gång. Nä, vilken lögnare. Men så är det kanske med gamla 70-talspunkare.

Det är inte riktigt min kopp te.

2010-03-02 @ 21:51:07 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jävlar vad vi repar

2 mars 2010
Kom precis tillbaka till Juridiska Föreningen efter att ha käkat thai på bantorget. Fick mig en liten Singha vid sidan också. Härligt tider!

När jag kommer tillbaka 50 minuter senare sitter vår okester, för övrigt ledd av min roomie Oskar, och repar på samma 20 sekunder av Snart är det jag som är kung som när vi gick för att äta. De sliter absolut hårdast av oss alla. Jag fick chansen och sjunga lite av min låt. Hakuna matata / Högskolan i Malmö. Fick också lite tid över för att skriva lite extraverser ifall jag blir inropad. Det får vi hoppas i alla fall.

Snart ska jag nog hem igen för att sova lite, kanske kolla ett avsnitt av Mad Men. Måste ta min hostmedicin!
2010-03-02 @ 21:09:32 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Spexet

1 mars 2010
Idag har vi banne mig spexat jävligt länge! Vi har sjungit och peppat orkestern och hållt på med en hel del annat. Det är ett superskönt avbrott i vardagen men jag vet att jag måste sätta igång med att läsa och ta igen vad jag har missat i skolan. Jag har aldrig varit direkt efter men nu är jag en omtenta efter och en vecka in på ny termin. Jag har dessutom dragit på mig ett täcke av förkylning och andra otrevligheter vilket inte gör det lättare. Är så trött nu att jag måste stupa i sängen. Glömde till och med hälften av mina varor på ICA Nära.

är man trött om man betalar för något man ändå inte ska ta med sig hem.

Mars månad, jädrar vad tiden går snabbt nu. Snart kanske det är sommar? Men det kommer väl regna lika mycket för det?


2010-03-01 @ 22:27:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0