Såhär skrev jag förra året på valborg...

Och tro tusan att det passar in, i år igen.

" Sällan man måste ställa klockan för att komma upp i tid till krök..... Lund, oh Lund, I love you!

Nu är det dags för valborg och svineri. Ska kanske dra med mig kameran!!


Ich bin förväntansfull x1000


Dagens nyhet - Familjen - Det snurrar i min skalle

Dagens outfit - Brillorna, håret (inbakat), ostron, skumpa.........
"


2010-04-30 @ 00:03:28 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Natti

Nu blir det rakt ner i bingen. Har varit en sväng i stan med diverse goa gubbar. Imorgon är det sillafrukost kl 8 och det kommer bli gött enna!

2010-04-30 @ 00:02:41 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gomorron!

Dricker vatten och ska snart bege mig till skolan. Innan dess ska jag läsa färdigt det sista av patientrörlighetsdirektiv-förslaget. Spännande va?

Har redovisning på måndag och min grupp är sanslöst seriöst. Det kan ju vara bra eftersom det även gör mig taggad att prestera bra. Johan har tvingat mig att snart börja plugga inför tentan den 4 juni. Men jag vetetusan hur det ska gå. Jag har så sanslöst mycket inplanerat, och det är nu allt börjar känns det som.

Arbetsintervjuer, Konserter, Jobbarresor, Inflyttningsfester, Arbete på Operan....

Och då har jag bara redogjort för nästa vecka...
2010-04-29 @ 10:31:21 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Till spritbolaget ränner jag...

Idag var det lång kö till systembolaget på mårtenstorget. Ganska knepigt att folk inte planerar sina alkoholköp bättre än så. Själv införskaffades en box rosé redan igår. Kommer nog bli ganska gött till i helgen.

Waldemar är här och hälsar på och vi ska snart somna lite. American Pie är på tv och jag som trodde det var Barcelona - Inter. Vilket nedbyte.

Har annars bara läst och läst idag förutom att jag följde med mammsen och syrran upp till mormor och morfar. Morfar fyllde nämligen år igår så var tvungen att fira honom idag åtminstone.

Imorgon börjar festligheterna och det ska minst sagt bli festligt.
2010-04-28 @ 22:51:39 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


-

Och så damp det ner ett par nya glasögon i brevlådan...

2010-04-28 @ 15:36:02 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bacchus spelar på gitarren, Satan spelar på sitt handklaver

28 april 2010

Och från ingenstans blev det helt plötsligt en massa att göra i skolan. Har fått 100 sidor rättsfall att läsa tills imorgon. Och detta är tunga jurister som skrivit rättsfallen. Vi pratar regeringsrätten och EU-domstolen. Inte alltid helt lätt svenska. Det är ju inte precis som att sitta och läsa Harry Potter. Eller jo, det är det nog. Om man läser den på grekiska.

En av frågorna vi ska besvara är

"Redogör, med angivande av lagrum och aktuell praxis, för de möjligheter en patient har att söka vård i annat EU-land och få kostnaderna härför ersatta av hemlandet."

Sen ska vi redogör för den fiktiva personen Anders möjligheter att söka vård utomlands då kötiden i Sverige är 2 år för samma sjukdom som de behandlar på kort tid i exempelvis Tyskland.

Det hela känns ganska aktuellt och intressant men det kom som en chock. Plugga liksom? Det har jag inte gjort sen den 6 december känns det som.

Men vad gör man då i Lund? Ja, det kanske jag borde fråga mig själv lite oftare.

2010-04-28 @ 14:30:43 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Balkong

Tända ljus, en kvällscigg på balkongen, Seu Jorges Life on Mars i bakgrunden och ett stilla sinne. Fan vad gött.


Och sen kommer reklamen med Christina Aguilera. ÅH NEJ.

2010-04-27 @ 23:23:00 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nu blire vin!

Nu drar jag, Nella och Hanna ut och dricker vin. Får väl intaga lite krubb också.

Apropå vin, Anders har hittat en produkt på Coop som heter "Vindolmar".
-Det var det jag hade i torsdags, sa han med skämtsam stämma.

2010-04-27 @ 17:17:06 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Solsidan

27 april 2010
Vilken härlig serie det är! Har precis laddat ner hela första säsongen och plöjer igenom den som en traktor plöjer en åker en varm sommardag. Den speglar härliga scenarion på ett riktigt komiskt sätt och jag bara myser åt alla obekväma sitsar karaktärerna hamnar i. Nella fyller år idag så ska fira henne lite med pompa och ståt. Kanske bjuder på en middag och lite vin därtill.

Annars blir det nog dammtorkning och plantering av växter som står på schemat. Måste ju ha det fint på rummet.

Man kan tycka att mina beställda glasögon snart borde komma. Jag längtar såå efter dem.

Potenza ljusbrunRovigo ljusbrunPotenza svart

2010-04-27 @ 14:59:40 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdaterat

Har uppdaterad veckans spotify med kommande veckas potentiella favoritlåtar


2010-04-26 @ 22:51:17 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Biljettsläpp

26 april 2010

Steg upp alldeles för tidigt idag. Tog mig sen tillbaka till mitt älskade Lund efter en ganska lugn och skön helg i Malmö. Drog direkt till Nr. 15, det vill säga Göteborgs nations uteställe. Vi hade lite att förbereda där innan vi kunde släppa biljetterna till Göteborg Nations karnevalsfirande. Bland annat skulle Goodie-bags förberedas från affären STiL på Stora Södergatan. Bland annat lite strumpor och ett presentkort på 100 kr ingick. Folk började köa redan kl 06.30 men eftersom vi inte började sälja biljetterna förrän kl 16 så blev det en lång väntan för de som satt och väntade. Just därför var vi jobbare där. Vi skulle koka kaffe och underhålla kön på bästa möjliga sätt.

Kl 16 började vi äntligen sälja och biljetterna gick snabbt åt. Jag roffade själv åt mig 2 stycken utöver den som jag får gratis för att jag jobbar. Så är det någon som är sugen på att komma in och festa med oss får ni höra av er.

HOFFMAESTRO och PETTER ska ju t.ex. uppträda.

Såg MFF vinna över DIF tillsammans med Anders och Isak och det kändes ju givetvis väldigt bra att se!!

2010-04-26 @ 22:37:20 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min gode vän Philip

25 april 2010
Meddelade precis Philip om de goda nyheterna. Detta föranledde ett ganska kul sms-utbyte....
2010-04-25 @ 23:53:19 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


NSVG

25 april 2010
Denna dagen kommer jag för alltid att komma ihåg. Den 25e april 2010. Jag blev nyss uppringd och blev erbjuden en tjänstemannapost på göteborgs nation. Detta är helt fantastiskt trevligt.

Jag gjorde ju en tapper ansats förra terminen utan resultat. Nu jädrar har jag äntligen lyckats. Folk har ett visst antal dagar på att lämna in ett motförslag och skulle det visa sig att detta händer så får jag återigen kämpa för att få vara med. Men att ens få förtroende till just den här posten är något som givetvis känns helt fantastiskt!

Vilken helg, vilken dag, vilken kväll, vilket besked!

Följande låt får förmedla nuvarande känsla.

NSVG - NU SNACKAR VI GÖTT!

2010-04-25 @ 20:02:04 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Haha

24 april 2010
Sitter just nu och lyssnar en smula på Anders Borg i P1. Han sitter och svarar på frågor från lyssnare som ringer in med diverse spörsmål och klagomål. Det är ganska intressant hur ingående frågorna som ställs är. Anders Borg kan ju inte göra mycket mer än att diskutera precis vad hans avsikt är, men lyssnarna vill i princip ha svar på tal direkt och höra löften om att när Anders Borg kommer tillbaka till departementet på måndag, då jädrar ska han sätta 40 man på en utredning om just Agata Perssons sjuklön. Kan de inte ha lite respekt för en minister som sitter och gör sitt bästa för att svara så specifikt han kan. Alla gnatar om att de inte fick svar på sin fråga om vårbudgeten men kan de inte förstå att vårbudgeten inte uppställer ändringar för varje liten människa i vårt avlånga land. 

-Men Anders Borg, kan du inte leta upp i vårbudgeten vilka ändringar som jag kommer drabbas av. Thomas Johansson heter jag och bor i Falun... Hittar du mig?

Nu ska jag lyssna på P3 dokumentär.
Om mordet på olof palme.





 

2010-04-25 @ 11:27:47 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dags att sova

Haft en bra kväll hos familjen. Bara slappt och gött. Mormor och morfar var här och vi avnjöt en god middag tillsammans allihopa. Waldemar ligger nu och snusar brevid mig i soffan och vi har precis kollat färdigt på någon B-film. Imorgon ska jag vila mig och eventuellt bli nominerad till tjänsteman på Göteborgs nation, hör och häpna. Gud satan i baljan vad det hade varit skoj. Gonatt.
2010-04-25 @ 00:40:00 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (1) Trackbacks ()


Podcasts - P3 Dokumentär

24 april 2010
Ett nytt kapitel i mitt liv har inletts -  P3-dokumentärkapitlet. Jag har precis börjat ladda ner diverse podcasts gjorda av P3 dokumentär. Alla finns på deras hemsida och länk finns i min meny till höger. Man blir så allmänbildad, underhållen och lugn när man lyssnar på hur Sverige för sitt folk bakom ryggen, hur vissa ekonomiskt smarta personer lurar bolag på pengar och hur psykiskt sjuka kallblodigt mördar människor.

Ett urval av alla dokumentärer som P3 gjort är:
IB-affären
Trustorhärvan
Ny Demokrati - Bert karlsson och Ian Wachtmeister
Cathrin Da Costa
Hans Scheike och hans kvinnor
Bofors
Olof Palme
JAS-projektet
Hagamannen
Lasermannen

Själv har jag lyssnat på de 5 första och är helt fast. Det är så intressant, sövande och allmänt gött att sitta och lyssna när man sitter och fixar och trixar med annat. Lyssna på det. Jag säger det, P3 är så jävla bra.

2010-04-24 @ 17:30:52 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hört på Malmö Opera:

24 april 2010

-(MEDARBETARE MADELAINE) Perfekt. Då har du ditt bokningsnummer och då blir summan 1800 kr om ni är pensionärer. Vill ni kan ni ju betala in pengarna på vårt plusgirokonto för att slippa hämta ut biljetterna så lång tid innan föreställningen...

-(ARG PENSIONÄR) Amen vad fan är ett sånt där prisgirokonto för nått egentligen? Duuu vad är det här för service egentligen?
2010-04-24 @ 13:57:01 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Arbeta

24 april 2010
Idag är det tänkt att jag ska arbeta på Malmö Opera. Det känns helt okej men lite omständigt att ta sig dit. Bussen går i och för sig precis nedanför min lägenhet och stannar inte alltför långt från Operan, men det är fortfarande lite jobbigt. Speciellt när man igår fick en samlad lön som avsåg oktober till mars. Den landade på 6.000 kr. Då vet man att det inte är mycket man kämpar för. Jag tror jag borde söka mig till Lund istället. Det är ju trots allt här jag bor och lever. Malmö är bara ett nödvändigt ont som jag måste återvända till för att träffa min kära familj.

Fick ju mitt betyg igår på Mark och miljörätten. Det var mindre kul att få precis VG med tanke på att jag trodde jag skulle få ett ganska klart MVG eller vad man ska säga. Rättarna hade missat att jag faktiskt närvarat under ett obligatoriskt moment och därmed missat några poäng men det verkade ändå inte finnas någon poäng med att överklaga. Jag får finna mig helt enkelt med mitt nuvarande snitt, som i och för sig ligger ganska högt.

Lyssnar på min härliga spotify och det är jäkligt gött med lite Billy Paul såhär på morgonkvisten. Prova själva!

2010-04-24 @ 10:28:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Duggasittningen

23 april 2010

Så var duggan klar. Det gick givetvis ganska bra och därefter tog jag mig hem för att sova lite. Har varit ganska bakis trots att jag hade den här tentan idag. Vi hade kajplatssittning igår och det spårade ut lite mer än önskat.

Jag vaknade i ganska bra tid, runt elva, och lagade lite frukost, tog en dusch och drack en herrans massa vatten. Sen begav jag mig till Johan för att därefter ta den sedvanliga kebabtallriken innan tentan. Det har vi gjort nu innan 3 tentor och jag känner att det är ett härligt vinnande koncept som vi aldrig ska sluta göra.

När folk frågar vad den här duggan är för något vet man inte riktigt vad man ska säga. De första gångerna jag blev tillfrågad sa jag att det var ett läxförhör typ. Sen när personen frågade om det verkligen var ett läxförhör, "ni sitter ju i 3 timmar och skriver?". Njäää det kanske ändå är en lite lättare tentamen då.

Efter avklarad "tenta" stack jag hem och kollade film. Den var fantastiskt kul och handlar om 6 par parallellt och deras sexliv, akt efter akt. Nu har jag precis kommit hem från en sittning på Hallands Nation. Det bjöds på oerhört god mat. Tre rätter och gott vin till sidan. Nu sitter jag i mitt rum och ska snart gå och lägga mig. Lyssnar bara först på en trevlig p3 dokumentär på poddradion. Killarna sitter i stora rummet och spelar någon form av sällskapsspel. Jag själv ska jobba på Operan imorgon och måste därför vara klar i huvudet.


2010-04-23 @ 23:27:01 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fyra kaffemått per kopp

22 april 2010
Har vaknat på alldeles helt rätt sida idag. Tog en snabb dusch, rakade mig med min nya trimmer och tillagade en omelett. Till detta något alldeles fantastiskt;

Fantastiska Te- & Kaffehuset i Malmö, deras alldeles egna bryggkaffe. Jag har inte varit och hälsat på butiksägaren Mattias på mycket länge men jag upptäckte i morse att jag fortfarande hade några hekton av deras utsökta kaffe i frysen. Och Kaffe håller ju väldigt länge när det ligger väl kylt.

Jag var sugen på ett alldeles fantastiskt uppvaknande så jag langade på en okristen mängd kaffe i min moccamaster. Det blev givetvis starkt men smaken på kaffet blir ju helt fantastisk. Att det vid sidan om koppen ligger en ångestingivande lagbok är en helt annan femma eftersom jag vet, att idag kommer bli en alldeles förträfflig dag, fullspäckad av trevligheter.

Följande är vad jag fick avnjuta igår och känn bara efter hur bra Petter Seander gör sig akustisk.

2010-04-22 @ 11:54:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fejsrejp

22 april 2010
Har precis facebookstatus-rejpat en helt totalt okänd brud på Parantesen-efterfest. Det hoppas jag att hon uppskattar imorgon.

Tack petter för ikväll!



2010-04-22 @ 02:52:39 Permalink Alkoholiserade Nätter Kommentarer (0) Trackbacks ()


Får man lov att fråga om ni säljer hattar?

21 april 2010
Lund är en rätt så märklig stad. För bara några dagar sedan var jag utklädd till gladiator och sprang runt i stan och spexade för att samla ihop så mycket poäng som möjligt. Detta gjorde jag med jobbarlaget för Karnevalen 2010 på Göteborgs nation. Imorgon, mindre än en vecka senare, är det dags igen.

Jens fick agera shoppingkompis när jag nu skulle ut och hitta kläder att ha på mig. Vi gick till diverse second hand-butiker (som för övrigt till största delen går runt just på grund av att alla studenter har maskerader, teman och utklädnader) för att hitta lite kläder att använda. Erikshjälpen var första stoppet och där finns gott om prylar, men en "cimon-hatt" hade de inte.

Jag lämnade stan efter detta hattnederlag för att gå hem och plugga inför fredag. Men dessförinnan var ju mammsen på besök. Vi åt en härlig, mysig och fantastiskt god lunch på Grand Hotel. Waldemar var med och han blev jätteglad att se mig, viftade på svansen så att den nästan gick av. Det var ju några veckor sedan vi sågs senast. Vi fick gjort lite inköp i stan, jag köpte t.ex. 14 par strumpor och sen köpte jag också ny trimmer. Mitt skägg blir så himla långt och fult om jag inte håller det i trim, så att säga. Pardon my Gothenburg humour

Nu lyser solen, hör och häpna. Tidigare var det hagel/snö. Växelvis hagel och sol.

Märklig stad med märkligt väder.

2010-04-21 @ 16:55:48 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tröttis

21 april 2010
Något är fel när man vaknar med handen på snoozeknappen. Då vet man att man egentligen bara borde strunta i allt och sova tills man vaknar igen. Utvilad, mysig, go och glad. Idag är jag så illa tvungen  att gå upp. Har en del att stå i. Som sagt kommer mamsen in till Lund för att äta någon slags lunch med mig. Det var länge sedan hon och jag sågs, så jag har längtat lite efter henne. Att flytta hemifrån är inte bara en dans på rosor.

Innan dess ska jag dock till Gamla Kirurgen (läs: hästhagen, full av plugghästar). Där kommer jag sitta ett bra tag. Johan är redan där och väntar på att vi ska ta en lång ridtur i hagen.


Ikväll blir det konsert





2010-04-21 @ 09:12:04 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Två nederlag ikväll

21 april 2010
Ikväll skedde det två trista nederlag. Egentligen tre, och alla involverade fotboll. Först spelar Hammarby mot Sundsvall och bajen vinner. Det var lite trist.

På andra plats kommer Inter mot Barcelona. Inter totalt spöar Barcelona med 3-1 och Barcelona måste nu vinna med 2-0 på hemmaplan för att gå vidare från semifinalen. Troligt? Med det spelet de hade idag? Nej.

Och på första plats, Malmö FF torskar mot Helsingborg med 2-1. Malmö får en oförtjänt straff i 4e minuter och därefter går allt utför. 2 skador under en och samma match gör MFF till ett mycket skadedrabbat lag denna vår.

Imorgon är jag ledig, så åtminstone en liten vinst för mig idag. Mamma ska hälsa på mig en stund på eftermiddagen och på kvällen blir det en konsert med Petter Seander, en mycket härlig snubbe som jag lärt känna genom Kristian Anttila-bandet. Petter har tidigare spelat bas i bandet men nu brutit sig tillfälligt loss från den lite större koncernen för att köra sitt egna race. Det blir alltså en akustisk spelning på Smålands Nation och därefter en konsert med Almedal.

50 kr för kalaset - jävligt värt.

Jag hittade ett foto jag tagit när pappa och jag spelade golf. Jag tror att det kan vara min absoluta favoritbild jag tagit hitintills. Med den nya kameran alltså.



2010-04-20 @ 23:31:41 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rainy day

20 april 2010
Guud vad det är ruskigt väder utomhus. Kom nyss hem efter att ha traskat från Johan som bor 10-15 minuter bort. Trenchcoaten var lite blöt och det känns som att det var länge sedan det var taskigt väder.

Tjänstemannaintervjun gick bra igår. Jag fick sagt det mesta jag ville säga och hoppas att de känner mig tillräckligt bra för att känna sig säkra på att ge mig någon trevlig uppgift i höst. För att stilla mina nerver satt jag en stund innan intervjun och spelade NHL och FIFA hemma hos Anders. Själv tyckte jag att det var lite nervöst medan Anders däremot, som vanligt, är lugn inför de flesta av situationer.

Efter att ha pratat med Erik och Staffat under intervjun drog jag upp till Fanny på Malmö Nation och käkade. Skönt sätt att varva ner efter en intensiv intervju. Fick en god natts sömn och har idag mått jävligt bra. Känner mig ganska säker inför min duggatenta på fredag.

Ikväll blir det fotboll så det stänker om det. Bajen mot Sundsvall och därefter Inter mot Barcelona. Anders och Johan kommer förbi för en riktig grabbkväll.

 

2010-04-20 @ 17:19:12 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Islands problem - vårt problem

"Föreläsningen om genusperspektiv och sexhandel är inställd på grund av askmolnet som stoppat all flygtrafik från Sthlm till Malmö. Inga tåg finns lediga så vi kan inte få ner vår föreläsare till oss."


2010-04-19 @ 16:40:22 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny spotify





Har nyss uppdaterat veckans spotifylista. Just to throw it out there.

2010-04-19 @ 11:07:29 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdatering

19 april 2010
Föreläsning vid 9.00 men den var tråkig så jag gick hem igen. Satt därefter i min soffa och åt lite Sambal Oelek med jordnötter. Det var gott och lite starkt. Uppfriskande på många olika sätt.

Funderar starkt på att lägga mig för att sova en stund. Som sagt har jag inte sovit bra sedan i onsdags känns det som och jag vill gärna vara lite pigg inför min intervju ikväll. Pratade nyss med Anders på facebook om intervjuerna vi båda ska ha:


10:56
Nils

har typ punktat upp lite varför jag är så jävla bra
det bästa word-dokumentet som någonsin författats

10:57Anders

det gick snabbt kan jag tänka mig


10:57
Nils

ja det gjorde ju det

2010-04-19 @ 11:01:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dislike

18 april 2010
Gillar inte att skriva att man är bakis två inlägg i rad. Då verkar man vara en mycket slapp person utan hämningar. Det må hända att jag är slapp och utan hämningar men denna dag tänker jag inte bara sitta inomhus och pilla mig i naveln utan jag har faktiskt planerat in något - En middag för fyra. Nella och hennes päron kommer nämligen förbi för att käka lite gott och dricka lite gött vin.

Är nyss hemkommen från en jobbarresa med karnevalisterna på göteborgs nation. Givetvis har vi haft det mycket bra och när jag vaknade imorse slog den klassiska tanken mig - "Vart är jag någonstans?"

Det tyder väl på en bra kväll förmodar jag. Imorgon är det dags att söka in till tjänstemannaposterna på göteborgs och jag har självklart skrivit upp mig för intervju. Denna gången ska det gå bättre!

2010-04-18 @ 17:08:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobba jobba jobba!

16 april 2010

Kom nyss hem från juridicum. Var där en liten kortis för att höra om hyreslagen. Det enda jag hade med mig var vattenflaska och en blyertspenna. Ungefär så ambitiös är jag idag. Ska iväg och jobba på Kajplats om bara en liten stund men vet inte om jag är särskilt sugen för tillfället. Har ätit på Burger King och druckit en kaffe så vem vet, det kanske ordnar upp sig om en stund. Efter Myntha igår verkar det som att de andra festat vidare i källaren på nationen. Anna kom nämligen fram till mig på juridicum och vi konstaterade att det varit fullt liv vid halv 5 inatt. Ooops sa jag och kopplade tyst vad som föranledde den starka ljudnivån.



Idag kommer jag inte att fota på nationen utan idag är det jag som är barchef. Det är oftast najs att stå i baren och servera lite, ta det lugnt och lyssna på musik. Idag vet jag dock inte vad som kommer gälla. Jag mår inte helt hundra och ska dessutom på jobbar-resa imorgon kl 9... Frågan är om man ska somna på nationen och vakna upp lagom till första ölen däromkring niotiden.




2010-04-16 @ 15:32:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Åh helvete

16 april 2010
blööööööööhhhhhhh. Precis vaknat och mår ganska dåligt. Kom hem vid halv 4 inatt efter en ganska omtumlande kväll. Igår var en himla ineffektiv dag i sin helhet. Solen sken och trots det hade jag planerat en förmiddag i tyska läsesalen. Kl 9.00 la jag mina böcker på en plats och återkom först vid 11 för att sätta mig ner och läsa lite om "Anställningsförhållanden". Men nepp. Det blev inte riktigt så som jag planerat, utan jag gick och lunchade på Malmö Nation med Bror, David, Gustav och Victor nästan direkt.

Efter den bakade potatisen med tonfiskröra träffade jag Nella och Hanna. Vi satt på stortorgets bänkar en lång stund och det var inte förrän kl 16 jag bestämde mig för att hämta mina böcker från den bokade läsesalsplatsen. Alltså hade jag bokat platsen i kanske 7 timmar för att bara läsa 20 sidor ungefär. Not nice.

Därefter drack jag en öl eller två med Josefin och Mathilda för att sedan sticka till nationen. Ville egentligen bara hänga där en stund, kanske spela lite FIFA eller så, men det blev någonting helt annat.

Vi började först dricka lite öl, hade det gött och sådär, för att sedan gå på Irish Coffeeen och en och annan shot. När Skybar stängde gick vi ner till bottenplan och körde loss där. När vi kände oss glada begav jag, Ville, Linn, Louise och Johan oss till Malmö Nation och Casanova. Shot + en svängom på 10 minuter = stack sen direkt till ÖGs. Shottar efter shottar för att sen tröttna bytte vi ut mot Myntha. Där stannade vi till kl 3 och jävlar... det borde jag nog inte ha gjort...

Nu är det mitt Sambal Oelek-storkok som gäller. Behöver piggna till lite.

2010-04-16 @ 10:37:27 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Soft dag

14 april 2010

Har precis kommit hem från Malmö FF - BK Häcken. 3-1 till Malmö blev resultatet efter en mycket händelserik match. MFF spelade riktigt bra i andra halvlek och ledde spelet totalt. Under första halvtid hade resultatet lika gärna kunnat vara till Häckens fördel eftersom de spelade mycket bra just då. Men i andra halvlek ryckte MFF iväg och bollinnehavet låg väl uppskattningsvis på 65% MFFinnehav.

Innan matchen hade jag suttit i parken med Team Karnevollywood, alltså jobbarna på göteborgs nation under Karnevalen. Vi spelade ölbrännboll och hade det allmänt göttigt bara. Knäppte lite sköna bilder och solen värmer faktiskt fortfarande mina kinder. Lite färg lär man allt ha fått idag! Just nu, Barcelona - Deportivo på TV4 sport. Barcelona har just nu 78% bollinnehav. Inte illa. Blir nog en bra match!

 Peace!!

 

 

2010-04-14 @ 22:39:56 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite glad i hågen

13 april 2010
Nu sitter jag och lyssnar på tung 80-talspop och dricker vin. Emmi har precis åkt hem efter en härlig middag här hos mig. Jag lagade thai-kyckling med en jävla massa Sambal Oelek. Det blev starkt men väldigt gott. Har fått hem en del glasögon som jag håller på att prova för fulla muggar. 3/6 sitter bra så jag ska beställa alla tre!

Nu vill min lillasyster att jag ska ringa henne så då får jag väl göra det då! Hon har precis kommit hem från Frankrike så måste höra hur hon haft det. Helgen är fullspäckad och idag har jag kommit igång med mitt plugg. Kanske håller världen på att vända sig med mig och inte MOT mig? Vem vet. Inte jag.

2010-04-13 @ 21:07:01 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sova

12 april 2010
Nu ska jag sova men vill först bara visa ett vackert fotografi som jag hittade på www.flickr.com


2010-04-12 @ 23:31:40 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lars Winnerbäck

12 april 2010
Har precis sett färdigt på 'Lars Winnerbäck - Solen i ögonen.' En dokumentär om Lars winnerbäck och hans sommarturné 2008. Den var mycket mysig och satt och smågrät lite i slutet när Miss Li och Lasse stod och gjorde sin låt tillsammans för sista gången på turnén. Miss Li började smågråta, sen började Lasse smågråta och sen började jag själv småsnyfta. Det var ju så vackert!

Var sen på väg att skriva en låtrad som facebookstatus men det var jag inte så pigg på kom jag på. "När du står sist i kön, kom ihåg mig då." Det är inte tillräckligt ödmjukt för att kunna platsa som status.


Lars verkar vara en person som lider av stor scenskräck och känner sig mycket ängslig inför sin framgång. Det var intressant att höra honom berätta om hur han känner varje gång han går upp på scen och vad han tycker om att en buss i Linköping har blivit uppkallad efter honom. Ja, den som har några bra tips på mysiga musikdokumentärer får gärna säga till. Jag är idel öra.

2010-04-12 @ 21:50:14 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dugga

12 april 2010
Idag fick jag reda på att vi snart kommer att ha en dugga. Jag är inte riktigt klar över vad en dugga är men gissar att det är något slags läxförhör som inte är betygsgrundande. Antagligen obligatoriskt och finns egentligen bara till för att Juridicum ska ha något studiemedelsgrundande moment som de kan visa för CSN. Men vem vet. Jag blev i vilket fall chockad och tänkte sätta igång med plugget lite mer på allvar nu.

Oj. Såg precis att jag blivit utnämnd till gruppledare i mitt jobbarlag med Karnevollywood. Kul. Temat är väl knepigt i och för sig. Pridegladiatorer.

Är inte så sugen på att klä ut mig mer. Novischer, faddrar, marskalkar och jobbare klär alltid ut sig och jag har varit allt det där. Nästan samtidigt så jag börjar bli lite trött på att klä ut mig. Men att få förtroende som gruppkapten är skoj!
2010-04-12 @ 17:49:25 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Härlig dag i Helsingborg/Malmö



VAD FAN HÄNDE DEN 10 APRIL 2010?



LUND -->  HELSINGBORG  --> MALMÖ
 

2010-04-11 @ 18:35:06 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


fredagkvällsplanerna

Ikväll har jag bunkrat upp med Ben and Jerrys-glass och håller på att ladda ner dokumentären om Lars Winnerbäck, 'solen i ögonen'. L.A Confidential går på TV och funderar på att titta på den. Efter gårdagens rabalder till tidigt i morse vet jag inte om jag kommer kunna hålla mig vaken. Faller snart ihop. Men ett glas rött vin och en mysig dokumentär kommer nog att vara ett fantastiskt vardagsslut.

2010-04-09 @ 19:48:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kom igen Lena!?

2010-04-09 @ 17:41:42 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


?

9 april 2010




VAD FAN HÄNDE EGENTLIGEN KVÄLLEN DEN 8 APRIL 2010?




2010-04-09 @ 15:42:41 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Doodle Jump

8 april 2010

Doodle Jump, en app på Iphone, är så himla 2006. Robot Unicorn Attack!

http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html
2010-04-08 @ 16:51:26 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


270 miljoner

8 april 2010
Vad hade du gjort om du vunnit 270 miljoner på lotto? Häromdagen frågade min kära far mig om jag hört om killen som vann på lotto. -Ja, ganska gött med 27 miljoner! -Nej, 270 miljoner. -Oh herregud...

Ragnar och Erik hade också haft diskussionen och Erik hade kommit fram till att han isåfall hade velat bjuda Ragnar på 5 års gratis mat på "den dyra greken". I Lund finns det nämligen en dyr, och en billig, grek. Den billiga greken är lite mer husmanskost och en lunch hamnar på 35 spänn kanske, även om det tyvärr smakar därefter. Den dyra greken ligger runt 140 pix för en ganska go middag. Skulle man äta där 3 gånger om dagen i de 4,5 åren vi pluggar kommer summan att uppgå till 1,2 miljoner kronor. Prutat och klart. Ragnar gillar grekisk mat och har ofta "grekisk afton" med sin flickvän så jag tror att man hade fått en vän för livet om man gjort Ragnar den tjänsten. Sen att han förmodligen hade förvandlats till Sokrates är bara en nödvändig konsekvens.

Själv hade jag nog investerat allt i bolånefonder och kanske lite Lehman Brothers Inc. Jag har ju ett så bra sinne för affärer. Flyttat till NYC eller kanske LA, levt loppan ett tag och sen gjort klart min utbildning. Därefter flyttat till karibien och sysslat med M&A-transaktioner. Who knows? Ett led i denna framgång hade varit att köpa följande bil som jag stötte på för några dagar sen.


Stötte på denna skönhet för några dagar sen.

2010-04-08 @ 12:12:53 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stjärnklart ute

En liten gonattvisa som åtminstone får mig att somna. Alltså inte för att den är trist utan för att den är så bra och lugn. Waldemar fick en liten kissrunda och jag la märke till att det var stjärnklart och kallt. Det brukar betyda bra väder dagen efter. Skönt.

2010-04-08 @ 00:15:40 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Efter 20 gånger skrattar jag sönder mig

2010-04-07 @ 19:39:11 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


En, to tre!

7 april 2010
Okej detta är ett klipp från 17 maj, som ni vet är dagen med stort D i Norge. Här är det ett gäng musikanter som ska göra något tåg i centrala Oslo (?) och en snubbe kontrar falskt från sin balkong. En allmän fråga är dessutom, Varför i hela världen är Ozzy Osborn fanbärare?

2010-04-07 @ 17:11:09 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Som min kompis skrev, ont.....i hjärtat....

2010-04-07 @ 11:09:54 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Global Füssball

6 april 2010
Barcelona spelar idag på Viasat Sport. Kl 20:30 börjar matchen och det är även då vi ska ses hemma hos Anders för att glo på lite bra fotboll. Jag tippar 2-1 till barcelona idag. Men samtidigt tror jag att Arsenal kommer att spela bra som vanligt. Ibra kommer sannorlikt vara med i startelvan och gå ut i slutminuterna på sedvanligt vis.

www.justzlatan.com är en hemsida som en av mina polare driver. Kanske borde gå in där och uppdatera sig lite inför matchen.

Käkar just nu lite chili con carne med råris. Som vanligt. Mitt storkok är efter denna portion slut och skönt är väl det. Vad ska jag nu laga för något? Funderar på att laga ihop en sån god indonesisk kycklinggratäng som jag gjorde för någon månad sen och tillaga med några softa grönsaker. Men man kanske tröttnar på Mango Chutney, inte vet jag.




___________________________________________________________________________________________
Ja, nu kollade jag in hemsidan och det visar sig att Zlatan inte ska spela!? "Jaha" tänker jag då och funderar på att stanna hemma.


 

 

 

2010-04-06 @ 20:15:01 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sökes: Schyssta Jeans

5 april 2010
Tänker just nu på att om 15 minuter börjar Boston Tea Party. Ja, just nu svävar inte så mycket i min hjärna mer än det. Och förstås att det är lektion imorgon igen. Det här kortvariga, väldigt nödvändiga lov har kommit till sitt slut och återigen är det dags att ta tag i vardagen.

När jag precis var ute och rastade min lilla vovve och köpte ett paket cigg tror jag att varenda person jag mötte hade en resväska eller hoppade ut ur en taxi med lite bagage. Hela Lund har varit på semester. Eller hur kan det vara semester när man har varit i sitt föräldrahem? Lund är befolkat igen och det känns inte som 28 dagar senare när man ska gå in till stan längre, vilket är göttigt. Då vet man att en skön utekväll eller ett mysigt häng i lägenheten inte är långt borta. Oskar och Moa lyser dock fortfarande med sin frånvaro och jag undrar tyst hur länge det kommer dröja innan jag får se deras mysiga gestalter igen.

Jag får nöja mig så länge med min kära hund. Någon som vill bli utsatt för hundtricket? Walle är snyggare än nånsin nu när jag badat honom och tvättat honom med "Barnängen för normalt hår".

Har spelat golf med pappa idag. Han gick 7 över par men jag var inte långt efter.


2010-04-05 @ 22:24:01 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Best Before

4 april 2010
Bakar för fullt med morsan. Mormor och morfar kommer hit vid femtiden för att käka lite med oss. Vi har för avsikt att bjuda på lite laxpaj. Själv brukar jag inte äta så mycket paj eftersom det är så mycket deg. Ska man käka något med så mycket deg så tycker jag att det är pizza som gäller. Deg är onyttigt men ganska gött att ha i plånboken. Just nu har jag bra med deg, både på bakbordet och i plånboken. Skatteåterbäringen är ju här och det är nog första gången jag är överlycklig över att behöva deklarera. Helt fantastiskt kul är det. Nästan så kul så att jag vill investera lite pengar i ett nytt kameraobjektiv. Just nu springer jag runt med ett jäkligt bra objektiv men fick en liten knäpp på näsan av en vis kompis som tyckte att det typ var en dödssynd att ha en så bra kamera men ett så fel objektiv. Objektivet ger lite vidvinkel-bilder som gör att fokuset inte blir lika bra och det blir lite gul-nyanserade bilder. Det tycker jag själv är ganska gött men om nu det där stämmer med fokusen så kanske jag borde konsultera en kunnig person om att köpa ett nytt objektiv.

För övrigt är det idag mitt stora parti nötfärs blir för gammalt. Det är ganska lustigt att jag vet det men jag tänkte speciellt på det när jag köpte den där stora färsen, att jag skulle ha tid att slänga in den i frysen. Men ack och ve, nu när jag är i Malmö har jag ju inte ork att ta mig in till Lund bara för att slänga in köttet i frysen. Jag är jäkligt kinkig med att dricka för gammal mjölk eller att äta för gammal mat, men jag blir ju fattig på det i längden. Tur att jag fått in lite pengar från skatteverket. Tänk att jobba på Skatteverket, det måste kännas som skatteåterbäring varje månad den 25e. Men det är bara som jag tror.

Julius skulle höra av sig idag om att gå på tekniska museumet idag. Han vill så gärna visa ubåten som de har. Konstig kille... Eller?

2010-04-04 @ 15:11:38 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


KB

3 april 2010
Sitter dagen efter en utekväll på KB och skriver i soffan. Har käkat en riktigt god frukost och sen börjat kolla färdigt på Hotell Rwanda som handlar om folkmordet i Sierra Leone. Den var tippad en fyra på mitt www.filmtipset.se så jag ville ge den en chans och såhär 1h 30m in är den lätt värd en fyra.

Beger mig snart till Lund för att träffa Lowe. Längesen vi hängde och det är lätt tid att hitta på något. Måste dessutom hämta min kameraladdare.

2010-04-03 @ 12:52:01 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Romance

31 mars 2010
Har varit i stan och kollat på bio, Shutter Island. Den var ju jäkligt bra faktiskt och hade många spännande grejer. Hade inte det varit för den läskiga musiken så hade nog inte filmen varit alls så spännande som den var. Leonardo var ju bra som vanligt men det var många fler bra skådespelarinsatser. Den hade många oväntade inslag som gjorde att man var tvungen att tänka till lite.

Efteråt gick jag och träffade Henric på Koi en stund och därefter ringde jag Julius för att höra att han var hemma hos Erik och spelade Kalaha. En najs brädspel som jag spelade när jag var mycket yngre. Vi satt och tjötade hur länge som helst om gamla minnen från grundskolan och hela den där biten. När jag sen körde hem möttes jag av syrran och hennes pojkvän, Omid, som kollade på Titanic i källaren. Nu sitter vi och kollar när skeppet sjunker, och det är väl tur det, för mycket längre än dethär hade jag inte klarat titta. Är supertrött och pallar inte riktigt det här, att folk hoppar och krossas mot propellrarna som står upp. Fan, man måste verkligen varit traumatiserad för livet om man överlevde en sån grej. Men filmen är ganska mäktig!

Jack, Im sooo cold.

2010-04-02 @ 02:23:44 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kom och lura mig då!

1 april 2010
Jag är redo för lite lurendrejeri, är ni?

Sitter och läser tidningen från idag. Sydsvenskan brukar alltid luras lite och idag ser det ut som att de inte kommit på något bättre än att SJ har tagit ut alla barnvagns-, handikapp- och breda-människoplatser och istället inrett en bistro som serverar vin i riktigt porslin. Vilken sensation med vin på pendeltåget. På väg till jobbet. Där fick de mig nästan.

April, April, din dumme sill. Säger man så i andra delar av landet också? Jag tycker det verkar vara en sådan typisk lobotomerad sak som bara skåningar skulle säga i vanliga fall. Det kanske var en göteborgare som kom på det. Göteborgare gillar ju fisk... eller?


___________________________________________________________________________________________

Kom förresten på att jag lurade min mamma på ett helt fantastiskt sätt för några år sen när jag fortfarande bodde hemma. Jag hade påsklov och hade varit ute och svirat i stan en sväng. Kom hem vid 4snåret och skulle jävlas lite med min mamma. Så jag och en polare stal en hel pall med sydsvenskantidningar. Vi kånkade upp dem de 4 trapporna till vår lägenhet. Därefter så tryckte vi in så många tidningar genom brevinkastet vi kunde och dumpade resten utanför i en stor jävla hög. Det såg ut som att tidningsutdelaren totalt gått loss och trashat hela uppgången. Mamma väckte mig på morgonen, totalt skärrad och orolig, och frågade om vi visste vad som hänt?

Vi spelade ovetandes och mamma berättade att hon misstänkte en psykopat som hon just nu hade i samtal. Ni förstår att mamma ibland arbetar som samtalscoach på vissa arbetsplatser osv. När vi berättade blev hon väl ganska lättad eftersom den här personen annars säkerligen skulle fortsätta att trakassera oss. Ja det var väl ganska trevligt att säga
April april din dumme sill, jag kan lura dig vart jag vill.

2010-04-01 @ 14:37:58 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0