Dagar i Kristianstad

Liger i min säng i Kristianstad. Har jobbat i typ 8 timmar idag och är lite småtrött. Har haft det riktigt trevligt i dagarna. Inget snack om saken. Alexander Chibout som jag jobbar med har varit en guld värd kollega som under två dagar peppat mig som fan. Igår var verkligen en riktig MOS-dag. Vi satt inte på lådorna en sekund, tog en lunch på typ tio minuter och annars köttade vi totalt. Vi fick iväg budget och det är så man måste jobba för att få sålt!

Nu ska jag kolla lite film och sen hämta Karim på centralen, därefter bio!
2010-07-31 @ 19:20:04 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Najs!!

LIKE!

2010-07-30 @ 20:25:49 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hallå kompis! Välkommen till Lund!

När man börjar plugga i Lund finns det sanslöst mycket att uppleva. Som medlem hos oss på Göteborgs Nation kommer din tid i Lund bli de bästa åren i ditt liv. I skrivande stund är planeringsarbetet i full gång och vi håller redan på att styra upp en fantastisk inskrivning för er, våra kära nykomlingar.

Novischutskottet är det utskott som kommer att hjälpa Dig genom din första tid i Lund. Vi hjälper dig att skaffa polare, visar de bästa uteställena och kanske till och med visar vägen hem därifrån om så behövs. Det är vi som väljer ut faddrar, styr upp aktiviteter och värnar om sammanhållningen mellan er på nationen.

Varför Göteborgs Nation?
Jo, vi har massvis med utskott som kommer att välkomna dig och dina vänner med öppna armar. Vill du stå bakom baren, bakom spisen eller hjälpa till vid radiosändningarna? Vill du engagera dig i fotoutskottet, tidningen eller har en egen galen idé? Hos oss på Göteborgs nation är alla välkomna och det är du som medlem som formar vår nation. Vi har en go stämning och vill ha med dig i den!

Det är himla sköj att just du har hittat hit och vi i novischutskottet vet att vi snart ses när du skriver in dig på expeditionen.


Med vänliga hälsningar från era novischförmän
Isabelle, Nils Fredrik och Carolina
Göteborgs Nation vid Lunds Universitet
2010-07-29 @ 19:05:17 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Världens snuskigaste man

Med en näsa som ett klippblock, själen animal
Jag borstar av mig gruset, luddrar ner på stan'
Och jag säger baby, det finns en sak som alltid består

Med tänder som ett stenbrott, hållning som ett vrak
Jag spänner blicken i dig som svulten gam
Och jag säger baby, det finns en sak som alltid består

2010-07-29 @ 15:18:21 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Helsingborg

De fyra dagarna i Helsingborg var till mycket stor belåtenhet. Tommy och jag anlände i hyfsad tid på söndagkvällen och började inventera ganska direkt. Hotellet var stort, rumsnycklarna var gigantiska av bly och sängarna var bekväma. Efter inventeringen blev det en del tv-serier. Tommy har kollat på How I met your mother hela veckan och jag har kollat på Flight of the Conchords och Entourage. Det var jävligt laid back att bara ta det lite lugnt och glo på film och serier.

På måndagen var det till att gå upp ganska tidigt eftersom det var morgonkonferens, vår teamledare Liridon var tillbaka och skulle hålla lite peptalk över telefonkonferensen. Alla blev väldigt laddade och när vi kom till location, Helsingborgs centralstation, trodde jag att jag skulle dö. Där var så jävla mycket folk att jag nästan tappade hakan av förtjusning. Grejen är den att efter att man har stått på Lidl i fyra dagar och bara hängt på montrarna eftersom folket totalt uteblivit, ser man då en centralstation är man lyrisk vill jag bara meddela. I vilket fall sålde jag inget på alla dagar men jädrar vad trevligt det var.

Jag och Tommy jobbade med två andra Xpress-säljare från ett annat team. Vi hade det ganska kul och skämtade med varandra till vissa bristningsgränser. Jag fick ta en del skit eftersom jag jobbat kortast tid, vilket innebär att parkera om bilen, släpa lådorna lite mer än de andra, bära mer och framför allt bli mest narrad. Till slut fick jag nog vilket uppenbarligen gick ut över mina säljprestationer eftersom jag totalt nollade två dagar. Helt jävla sämst.

Det blir inte så mycket bättre än såhär en arbetsvecka. Kvällarna var ju som sagt trevliga och speciellt när man fick lite otippat sällskap från Centralsverige. Gott käk på Mezo och annars bara gött häng. Bra stil på människorna i Helsingborg, folk ser fräscha ut och det fanns en del ögongodis att se på. Men vem vet om de var från Helsingborg?

Betyg: 4+
Boende: Clarion Hotel Helsingborg
Säljbesvikelsen: Stor

2010-07-29 @ 12:12:01 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Västervik

Västervik verkar vara en helt okej stad på ostkusten ungefär 10 mil norr om Oskarshamn. Nu fick vi verkligen inte se vad staden hade att erbjuda tyvärr eftersom jag och min kollega jobbade på Lidl i Västervik. Lidl-affärer ligger oftast i utkanten av centrum vilket betyder att det enda vi egentligen fick uppleva var en parkering utanför Lidl. På vägen till Lidl såg vi en speedwayarena vilket verkade coolt. Det är faktiskt något jag aldrig sett innan. Även om det var lite smått coolt att se ett ställe där speedway ändå verkar socialt accepterat höjer dock inte betyget på staden.

Här stod vi i två dagar och när vi anlände på morgonen var faktiskt parkeringen totalt tom. Inte en enda person på parkeringen men trots det fick jag iväg två abonnemang vilket jag är skitnöjd med. Jag fick till och med en guldstjärna vid kvällskonferensen.

 

Betyg Västervik: Med risk för att uttala mig om något jag inte har någon som helst aning om sätter jag en 2:a på staden. Lidl-parkeringar är inte alltid de bästa i världen.

 

2010-07-28 @ 00:59:49 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Loftahammar

Under två dagar jobbade vi i Loftahammar som är en liten stad/by precis utanför Västervik. Loftahammar är en del av Västerviks skärgård som verkar populärt just på somrarna. Vi fick jobba på ICA och det var faktiskt ett bra ställe att stå på. Det var mycket folk som kom förbi och även om vi första dagen höll på att dö av värme fick vi ändå sålt ett par stycken abonnemang. Utan tält fick vi stå där i värmen och höll seriöst på att dö. Det var så sanslöst kvavt och man kände att åskan hängde i luften. Kunderna var mestadels trevliga även om vissa mest kom fram för att klaga på oss och vara sura. Vi bemötte dem med ett leende och försökte sälja något mer istället.

Av alla ställen jag jobbat på har jag ingen som helst åsikt om Loftahammar. Det var varken särskilt bra eller dåligt utan någonstans därimellan. Jag jobbar hellre här än på ett Lidl i Växjö exempelvis. Men jag tror att Loftahammar har viss potential att växa i mina ögon om jag bara skulle få se stranden och kanske äta på någon somrig restaurang. Rent ut sagt gav jag inte Loftahammar en ärlig chans och tänker därför inte uttala mig något mer!

 

Gonatt.

 

2010-07-27 @ 19:42:32 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Oskarshamn

När jag jobbade i Västervik bodde vi i Oskarshamn. Jag har varit i Oskarshamn en gång tidigare och det var när jag åkte dit för att kolla på Håkan Hellström med mitt ex. Vi såg konserten i Oskarshamns gamla ishall och det var faktiskt förjävla najs. På vägen hem dagen efter delade vi faktiskt buss med självaste Håkan. Då bodde vi på något halvskruttigt bed and breakfast-hotell någorlunda centralt. När man jobbar på Telenor får man däremot bo på Clarion Hotell i centrala Oskarshamn. Hotellet var väldigt bra med god frukostbuffé och vi blev även bjudna på kvällsbuffé varje kväll. Tacos exempelvis. Jävligt gott.

 

Oskarshamn som stad verkar hyfsad. Det ligger vid kusten och färjorna till både Öland och Gotland ligger precis vid centrum. Staden ger ett visst småstadsintryck fast med viss stil. Villorna som ligger i stan är fräscha och det verkar som att staden mycket väl hade blomstrat om det inte vore Stockholmsvecka i Visby och om regnet inte hade öst ner. Jag såg tyvärr inte en enda bar under de 4 dagarna vi bodde i stan vilket blir ett litet minus. Men sen hade hotellet en så fruktansvärt snygg tjej i receptionen så att staden får åtminstone en trea i betyg.

 

2010-07-26 @ 21:55:17 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Örebro

Jag kom ju till Örebro för att jobba i Karlskoga under ett par timmar på söndagen men Karlskoga är inte en stad jag ens kommer att kommentera. (trist)

 

Så, efter att ha suttit på tåget i ungefär 6h och gjort 5 byten var jag relativt trött och inte särskilt mottaglig för att uppleva en stad. Inte ens en stad som Örebro. Därför åkte vi faktiskt direkt från centralstationen i Örebro till vårt hotell som låg lite utanför staden. Vi stannade till på Max och jag drog i mig mitt andra Friscomål för helgen. När vi lämnade Drive-thru'n stötte vi på världens folkmassa på en sanslöst stor parkering, precis utanför vårt hotell. Det var helt sjukt mycket folk och alla stod på den här parkeringen utan att göra någonting vettigt. Jag, Isak och Medina förstod det som att det var någon bilvisning eller något. Folk som helt enkelt körde dit en lördagkväll för att öppna sina volvobilars motorhuvar och flasha med sina neonljusrör. (Återigen neonljusrör.... vad är det med folk i småstäder egentligen?). Jag blev nog mest förvånad av oss tre och fattade verkligen inte vad som höll på att hända. Det var en väldigt konstig upplevelse att se kanske 250 personer och lika många fula volvobilar på en gigantisk parkering, alla iförda konstiga kläder och mördande blickar. Jag trodde först det var någon sorts sekt och klurade faktiskt aldrig ut vad det var som pågick nedanför vårt hotell den lördagkvällen.

 

Betyg: 2

Boende: Quality Hotel Örebro

 

2010-07-24 @ 23:53:24 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Borgholm

Jag stannade till en sväng på Borgholm för att jobba på Netto. Jag såg faktiskt inte särskilt mycket av staden men tyckte att gågatan verkade fin. Hela bussystemet på Öland var kaputt så jag fick vänta på min buss i ungefär en timme för att sedan komma till Kalmar. Efter att jag hade hoppat på tåget i Kalmar hade jag bara 3 byten och 6 h kvar innan jag sedan skulle vara framme i Örebro på kvällen, men det hör inte till denna utvärdering. Folket i Borgholm verkade fräscha och gav ett väldigt bra intryck. Öland i allmänhet verkar hur najs som helst och efter att både Julius och Ragnar berättat lite kan jag nästan utan att ha upplevt staden betygsätta den.

 

Betyg: 4+

Boende: First Hotel Witt Kalmar

2010-07-24 @ 19:49:35 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Kalmar, version 2.0

Denna gången var det andra gången i Kalmar. Som jag skrev i mitt förra Kalmar-inlägg gillar jag verkligen staden. Jobbet var nu inte längre på Öland utan istället skulle jag faktiskt stå och jobba mitt på Stortorget i Kalmar. Det var ganska heldött på torget eftersom det tydligen var fel torg att stå på. Lammtorget, som det tydligen heter, är ett betydligt mer befolkat torg som borde ha varit ett bättre ställe att stå på. Men tyvärr är det inte vi säljare som bestämmer över de sakerna utan fick finna oss i att stå på ett helt folktomt torg. Jag fick iväg ett iPhone-abonnemang men utöver det gick det inte alls.

 

Ragnar och jag träffades givetvis även denna gång och efter en välbehövlig kebab på café corner gick jag ner till ett uteställe vid vattnet för att möta inte bara honom, utan även Elin och hennes bror. Stället hade förvandlats, sa Ragnar med en relativt sluddrig stämma och drog in en 6a minttu till mig. Stället involverade en del 25-30åringar som stod på scen och sjöng typ Eloise, men precis som i Lund har jag och Ragnar oftast kul oavsett. Så Ragnar och jag satt och pimplade öl och garvade åt killarna på Ragnar jobb och jag berättade om lite incidenter på mitt jobb. Vi diskuterade hur Ragnar skulle leva jet-set i Lund i höst efter att ha jobbat hårt hela sommaren. Det ska bli kul att se!

 

Kalmar var som sagt väldigt najs, återigen!

 

Betyg: Fortfarande en fyra

Boende: First Hotel Witt Kalmar

2010-07-23 @ 23:32:52 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Växjö

Ellinors hemstad, javisst. Här hängde jag under två dagar. Lidl i växjö. Även detta ett ganska hemskt ställe. Varmt som fan i luftslussen där vi först stod och nästan värre utomhus. Solen stekte och det var så himla svårt att få stopp på folket som bara sprang förbi montern. När man fick in någon till montern var det ofta personer där man inte kunde erbjuda någon bra lösning. Personer med Comviq Amigo kontantkort är inget man direkt kan göra något åt. Ringer man mycket utomlands är det inte direkt läge att byta kanske. Man vill ju kanske inte höja kundens faktura med hur mycket som helst även om de kanske får en ny telefon.

 

Här bodde vi bra, en liten bit utanför stan med nära till vårt location, Lidl. Hotellet serverade en fin kvällsbuffé och en bra frukost. Det har börjat bli en lyxig rutin att käka hotellfrukost och det är alltid lite speciellt när man är hemma. Man är ju inte van vid att behöva göra omelett, brygga kaffe, förbereda med filmjölk, linfrön, kanel, frukt och ha en massa pålägg och gott bröd hemma.

 

Staden verkade trevlig annars. Ganska fin även om jag saknar vatten och hav.

 

Ich Lidl dich.

Betyg: 3.

Boende: Quality Hotel Växjö

2010-07-23 @ 19:03:51 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Vetlanda

Oh Vetlanda, Vetlanda, Vetlanda.

 

Hemsk stad. Stortorget var förpestat av många Johnnys som stod och sladdade med bilarna mitt under VM-finalen. Jag kommer alltid komma ihåg Vetlanda som staden där jag såg VM-finalen 2010. ENSAM. Bra match förresten. Spanien mosade matchen medan Holland mosade Spaniens spelare med kraft som om det vore Street Fighter 2.

 

Vi jobbade på Netto i Vetlanda där det var absolut tomt. Vetlanda är ju en stad som ligger i mitten av Småland, långt från både strand och hav. Om man säger att Vetlanda är tomt i vanliga fall kan man minst säga att det var tomt nu. Mitt under sommaren när folk tar sig till strand och hav. Det var inte lätt att få något sålt kan jag säga.

 

Betyg: 1

Boende: Best Western Hotel Vetlanda

2010-07-22 @ 22:49:44 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bra Album

2010-07-21 @ 16:02:47 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Öland

En och en halv timme från vårt hotellrum låg vår arbetsplats. Böda Strand Camping på norra Öland. Varje morgon lämnade jag och min kollega hotellrummet, körde över Ölandsbron och ytterligare en timme norrut på Öland. Vi stod på ett gigantisk campingområde med massa barnfamiljer och massa värme. Hettan var oumbärlig men det var faktiskt ett härligt ställe att stå på.

 

Stranden låg bara en bit bort, besökarna var trevliga och jag fick mitt livs värsta bonnabränna. En dag fick jag iväg 5 abonnemang och ett mobilt bredband och det är utan tvekan mitt personliga bästa. Jag skötte allt snack själv och ordnade allt åt familjen på det sättet som man skulle.

 

Efter en dags arbete gjorde vi alltid något skoj. Antingen gick vi och tog ett dopp i vattnet eller så stannade vi till på borgholms slott för att kolla läget. En dag stannade vi till och med vid Solliden för att kolla läget. Vi följde till och med stängslet runt marken bara för att kanske få en glimt av kungen. Vi hade nämligen hört att han var i närheten. Efter kanske 10 minuter av promenad i den jääävligt täta skogen fick vi nog och vände tillbaka. Väktarna tittade lite misstänksamt på oss när vi klev ur buskarna, men kunde inte anklaga oss för någonting.

 

Snart är det tillbaka till Kalmar och Öland igen. Men det kan redan konstateras att Öland är ett gött ställe. Eller ett göttland kanske.

Betyg: 4+

Boende: Kalmar First Hotel

 

2010-07-21 @ 12:03:57 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Kalmar

När jag var i Kalmar bodde vi på ett First hotell. Hotellet var som det skulle, god frukost på morgonen och bra läge i stan. En kväll hörde jag av mig till Ragnar för att käka lite och ta en öl i stan. Ragnar, som bor i Kalmar under somrarna när han inte pluggar juridik med mig, visade runt mig i Kalmar och tog med mig till sina favoritställen i Kalmar. Vi käkade en jävligt god sommarbuffé mitt på torget och drack en fin pilsner vid sidan. Efteråt tog vi en glass och promenerade runt i stan lite. Det är väldigt kul att se hur gammal staden är och hur coolt det är med en mur som går runt stadskärnan. Staden är jäävligt fin och ger en göttig känsla som sitter i. Ragnars lovord om bra uteställen väcker merkänsla och även kulturområdena vittnar om att staden verkligen har ALLT.

Även här finns en del ungdomar med nedrullade bilfönster och neonljusrör. Hemskt men som sagt, så fort man kommer till en inte alltför stor stad är detta en vanligt fenomen som man ibland får stå ut med. Här spelar det knappt någon roll eftersom staden är så cool.

Vi får se vad Kalmar har att erbjuda när jag kommer dit nästa gång.

Betyg: Staden får utan tvekan en fyra. Mycket på grund av att Ragnar sålde in staden på ett ypperligt sätt.
Boende: First Hotel Kalmar

2010-07-20 @ 11:46:47 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Skanör

Jobbade en halv dag i Skanör mitt under Falsterboveckan. Skanör är ju en bekväm stad att vistas i när man är ganska van att hänga där på sommaren. Det bästa med Skanör är definitivt Lunds Universitets kursgård som ligger precis nere vid Skanörs kyrka. 30 sängplatser och helt perfekt för krökfester i riktig Lundaanda.

 

Denna gången var det ICA supermarkets kunder som skulle bli erbjudna lite abonnemang. Jag gillar att stå på ställen där kunderna och jag på något sätt kan prata på samma plan och har vissa saker gemensamt. Jag får lätt bra kontakt med folk som har liknande intressen som jag och så vidare. När man istället står på t.ex. Netto eller Lidl är det inte alls samma sorts arbete. Det är inte alltid lika mycket folk och det känns lite som att det finns ett ganska utbrett hat mot försäljare på sådana locations.

Skanör är en klockren stad att hänga i på sommarna och har man turen att kunna hänga i Falsterbo, desto bättre. Men skanör får en trea. Mest för att det inte finns alltför mycket att göra men fortfarande är väldigt fint och för att man känner sig lite hemma.

2010-07-19 @ 19:27:12 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bästa albumet genom tiderna

2010-07-19 @ 16:51:36 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Göteborg

För 2 år sedan blev jag intagen på juristprogrammet i Göteborg. Jag hade någon sorts idyllisk bild av Göteborg under min gymnasietid. Jag var säker på att det var staden för mig eftersom människorna är så härliga, staden är vacker och så jävla mycket bättre än Malmö. Men efterhand kände jag mig inte riktigt lika sugen på plugg i göteborg och det blev Lund istället. Lustigt nog har jag egentligen aldrig varit i Göteborg, mer än en snabb vända inom Liseberg och lite annat men trodde ändå att det var staden för mig. Vi jobbade på ett relativt svettigt köpcentrum i Bäckebol. Vi fick stå i en luftsluss som var som en bastu. Hemskt varmt även om vi fick iväg ett och annat abonnemang.

Kvällstid i Göteborg verkar livat. Vi var ute och käkade två dagar under veckan i Göteborg. Första dagen på La Gondola på Avenyn och därefter på Amazing Thai som låg på en bakgata till Avenyn. Jag gick också ut en dag med min kollega Marika och hennes kompis Hanna. Vi gick en kortis till en schlagerbar på avenyn som var helt okej. Fan, Göteborg är ändå ganska najs! Göteborgare är najs och hotellet vi bodde på var ju minst sagt najs med pingisbord och bra frukost. Göteborg får en stark fyra på kartan.

Boende: Quality hotel Göteborg

 

2010-07-19 @ 11:15:54 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Grebbestad

När vi bodde i Uddevalla jobbade vi i Grebbestad. En liten sommarort som ligger 1h 10 min från Uddevalla. Vi stod på ICA nära och sålde lite abonnemang. Vi kan ju bara sälja till folk med svenska personnummer men här var 70% av de man frågade från Norge, alltså inte ens lönt att ta in dem till montern och köra lite säljsnack.

En vääldigt fin sommarstad med en del snygga tjejer, fina båtar och bra väder. Folket är väldigt avslappnat, stannar gärna vid montern för att shoppa eller bara för att småprata lite. Här är faktiskt så jävla fint att jag utan tvekan hade kunnat tänka mig att bo här ett tag på sommaren. När jag blir äldre och lär mig segla kanske. Det vill jag göra, lära mig segla på västkusten! Vädret var så jävla gött hela veckan och jag kände att det var kul att jobba i sommarstadklimat. Jordgubbar, kulglass, kaffe och en och annan cigg i solen. Mer sånt tack!

Boende: Uddevalla Best Western
Betyg: 3,8

 

Gonatt...

2010-07-19 @ 00:57:02 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Uddevalla

Nästa stopp på kartan var ju uddevalla. Efter midsommar tog jag bussen från malmö till göteborg och därefter tog jag bussen från göteborg till Uddevalla. Jag skulle träffa en ny kollega på kvällen och sen sätta igång att inventera lagret på hotellrummet. Detta görs alltid på söndagar och det blir oftast runt 2tiden på natten. Att sitta och läsa upp 50-60 telefonnummer mitt i natten är ganska jobbigt när man egentligen bara vill sova. Jag fick i alla fall vänta ett ganska bra tag innan min nya kollega kom och mötte mig på hotellet. Det tog mig minst 45 minuter att hitta hotellet när jag blev hänvisad både hit och dit av diverse uddevallabor. Under mina 45 minuter såg jag väl ungefär 20 ”coola” bilar, nedrullade fönster, hög musik och neonljusrör. Konstigt nog är detta ett väldigt vanligt fenomen i de lite mindre städerna.

Första dagarna blev det mest jobb, utan något annat särskilt. Kollade lite Mad Men på rummet och käkade på hotellet. Uddevalla blev inte särskilt utforskat utan hängde mest i Grebbestad, där vi jobbade på Ica.

Sista kvällen träffade jag två andra Telenorare som lockade med mig till Uddevallas uteställe nummer 1: trädgårn. Ett smockat ställe med massor av folk. 30 kr inträde och billig öl. Flasköl. Yummie!

Vi träffade lite uddevallabor som vi tyckte var trevliga, snackade lite och hade det trevligt.

Uddevalla får 3 av fem på grund av ett bra uteställe och en vältillgänglig hemmakvällaffär.

Boende: Best Western Hotel

2010-07-17 @ 22:38:32 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Eslöv

Första veckan inleds i min födelsestad. Ja, just precis, jag bodde faktiskt i Eslöv de två första åren av mitt liv. Hur illa är inte det egentligen?

Nu stod jag åtminstone bara några hundra meter från det hus jag bodde mina första två år. Vångavägen. Vid Domus i Eslöv. Eslöv är en mycket speciell stad vilket tydligt framgick vid mitt lilla besök. 4 dagar i Eslöv och jag förstod direkt varför min mamma och pappa flyttade därifrån.

Det var ganska kul att sätta igång veckan med en erfaren säljare men Eslöv satte stopp för framgången. Eslöv har inte mycket att erbjuda under en fyradagarsperiod. De har ett ICA kvantum, ett Coop och ett torg. På ”gågatan” finns ett dressman och lite banker, en pizzeria, ett stadshus och något litet hotell.

Trots att det en gång varit min hemstad kan Eslöv inte få ett högre betyg än en tvåa. Måhända en idyll för några men om staden legat mer än 30 minuter från Malmö hade betyget istället fått en etta.

Boende: Hotel Glimmingegatan numer 4

2010-07-16 @ 19:48:27 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stadsutvärdering: Stockholm

6 juni 2010
Jag tänkte mig försöka utvärdera de städer jag bor eller jobbar i. Då är alltså Stockholm först ut.

Första steget i rätt riktning mot Xpress Telenor var ju en helg i Stockholm och jag är faktiskt helt säker på att jag snart kommer att bosätta mig i vår kära huvudstad. När jag var yngre tyckte jag inte att stockholm var något särskilt över huvud taget. Nu däremot tycker jag att det verkar hur göttigt som helst. Trevliga uteställen, nära till skärgården, bra promenadstråk även i stan och en folklig mentalitet som bara skriker att den vill framåt. Jag gillar städer som vill utvecklas och människor som är produktiva.

Utbildningen var vid Katarinahissen, men fick möjlighet att utforska en del av söder, gamla stan, lidingö, norrmalmstorg och skärgårn. Detta är staden för mig och varje tillfälle jag kan, vill jag och ska jag vara där uppe.
2010-07-06 @ 11:43:58 Permalink Stadsutvärdering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tjenare mannen!

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Tänkte att det var dags att ta internettillfället i akt och skriva en liten trudelutt. Vi har varit ute en stund i GBG och haft en väldigt kul kväll på något schlagerställe vid Avenyn. Nu ligger jag i min säng på hotellrummet på Quality Hotel GBG. Delar rum med en kollega som tagit med sig en kompis. Det är vi tre som haft en kul kväll tillsammans. Jävligt kul kväll. Just nu agerar jag mysDJ och 'Come on eileen'låten går för fullt Så himla mysigt och jag trivs som fan på jobbet. Alldeles för gött har vi det även om man vissa dagar jobbar helt gratis. Säljer man inget tjänar man inget.

VILKEN UPPLEVELSE!
2010-07-04 @ 02:34:59 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0