Hotellrum

29 juni 2010
Sitter på ett hotellrum i Uddevalla för tillfället. Inte i mitt eget utan några kollegors, intill vårt egna. Spanien och Portugal spelar och vi sitter och dricker en öl samtidigt. Pratade med Johan, Linus och Hanna från Lund ifall de fortfarande var kvar på västkusten. Javisst var de det! Blev erbjuden en utgång i Smögen men precis när jag var på väg började regnet ösa ner. Så det får bli Uddevalla även ikväll. Kanske kollar en omgång på Mad Men och sen sover gott för att vara pigg och sådär imorgon.

Vi får se. Hur det blir.
2010-06-29 @ 21:18:51 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Destination: Grebbestad

28 juni 2010 
Grebbestad är så himla fint att jag dör och det enda jag tänker på när jag står där och säljer är att jag så gärna velat ha med mig min Nikon D200. Fantastiskt fina segelbåtar och gött solsken. Det KAN inte bli bättre. Om jag bara får fart på säljandet blir man ju glad!

Här stannar jag i två dagar till, sen bär det av till GBG. Nästa vecka blir det Öland och ett najs sommarlocation.

Jädra norrmän! Kan ju inte sälja till dem. I NEED SWEDISH SECURITY NUMBERS, maddafakka!

PEACE

(Saknar INTE min hemstad precis)

2010-06-28 @ 21:37:27 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen en öl man kan dela på

27 juni 2010
Nu var det ett par dagar sen jag använde en dator typ. Men idag måste jag verkligen plugga lite priser hos konkurrenter och lära mig telenors egna priser. Bussen till Uddevalla går kl 17 så det gäller att lägga upp dagen på ett effektivt sätt.

Midsommar spenderades utanför Staffanstorp med några vänner och några okända. Det var trevligt att fira på landet, utsikten var beautiful oavsett vilket håll man såg åt och allt var väldigt avslappnat och skönt. När klockan närmade sig småtimmarna begav vi oss tillbaka till Malmö. Jag stack hem till Axel där det var full rulle. Även där var trevligt och sanslöst många fulla människor i samma hus. Efter vissa ingripanden sänktes fyllenivån markant. Jag traskade hem ungefär halv 5 på morgonen lite rund om fötterna men ingen särskild fylla trots över 13 timmar av fest.

Igår kom Philip hem från Stockholm. Så när hans tåg rullade in vid 16-tiden hörde han av sig på studs och ville hänga lite. Han kom och hämtade mig och vi drog hem till honom för att dricka en pilsner i trädgården, snacka och bara götta.

Philip bad mig vid ett tillfälle att gå och hämta ölen i kylen. När jag öppnar kylskåpet så står där två enliters ölburkar Carlsberg. Jag brister ut i skratt och läser på toppen av burkarna att det står "Endlig en öl man kan dele på". Äntligen en öl man kan dela på.

Phille och jag sänkte varsin och sen gick jag hem för att käka middag med familjen, lite rund om fötterna.
2010-06-27 @ 10:50:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppåt, förhoppningsvis, förmodligen!

24 juni 2010
Första veckan på telenor är avslutad efter många timmar på location Eslöv. Coop Extra har varit myllrande med folk och i princip alla har vi sagt hej och ställt en följdfråga till. Jag är nöjd. Jag har sålt ungefär två abonnemang om dagen vilket är betydligt fler än vad man vanligtvis gör som ny. Tommy som jag jobbat med har hjälpt ganska mycket och fått mig på rätt spår såhär i början. Andra dagen på jobbet hamnade jag faktiskt högst upp i teamet, sålde alltså flest av 16 stycken i vårt team, vilket gav mig en liten moment of glory när vi satt på Fridays och käkade allihopa.

Folket som vi hejar på är oftast trevligt, vilket är hejdlöst skönt. Framför allt idag har folk varit på bra humör. Kan bero på att det är lönehelg, midsommar och bra väder. Skönt är det i varje fall med lite midsommarledighet.

I helgen blir det såklart bra midsommarfirande, men jag ska nog försöka lägga lite tid på att plugga in våra egna priser och lite säljteknik. Nästa vecka står jag i Grebbestad, utanför Uddevalla, men också i centrala Göteborg någon dag. Då säljer jag istället med två tjejer från teamet som sägs vara väldigt duktiga. Vi får se hur denna kurva går från och med nu.

Uppåt, förhoppningsvis, förmodligen!

Veckans album, utan tvekan:

 

Veckans låt, utan tvekan:

2010-06-24 @ 20:26:01 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


En iPhone 3GS

21 juni 2010
Idag har varit första dagen på jobbet. Svettigt och ganska jobbigt, men kul. Vi har hållt till i Eslöv hela dagen. Det har varit helt okej, en halvtimme från Malmö. Nu är jag hemma igen och sitter och tittar på lite VM. Spanien spelar och David Villa har redan gjort ett fantastiskt bra mål. Finfint bra gjort.

Det tog lite tid men till slut fick jag sålt ett abonnemang. Sanslöst härligt att jag fick det överstökat. Imorgon ska det gå snäppet bättre och jag är taggad till tusen. Öppettiderna är imorgon 08-21 och vi står där från 10-19 om det inte går extra bra!

Peace out, nu ska Claes och jag ha ölprovning med burkar tillverkade av hans konkurrenter. Budweiser och någon tysk öl ska provas ur burk och se om det är ölsorter de borde investera i.
2010-06-21 @ 20:55:15 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


The time is now

20 juni 2010
Tillbaka i Skåne för närvarande. Har haft en bra långhelg med intressant undervisning på huvudkontoret vid Slussen. Torsdags och fredags ägnades åt detta. Vi hade långa utbildningsdagar som tärde lite på tålamodet, men som sammantaget sporrade mig väldigt mycket att sälja, sälja, sälja. Efter färdigskrivet prov på fredageftermiddagen, tog jag tunnelbanan med Louise och Johan till Strandvägen för att möta upp mamma på Hotell Diplomat. Vi tog sen en taxi till Flaxenvik eftersom vi skulle ut till Johans lantställe på Mjölkö. Middag och ett snabbt dopp i vattnet, lite spel och gött med surr gjorde denna dag till något utöver det vanliga. Johan fyllde ju dessutom år och det är väl inte något man direkt vill missa.

Igår vaknade vi utvilade, redo för en runda golf på Österåker. Johan och jag spelade mot Gun-Marie och mamma. Vi vann givetvis den utfästa lunchen på golfklubben som låg i potten. Därefter åkte vi till Lidingö och jag fick se den delen av stan också. Bröllopet sändes ju på tv och när vi kom innanför dörren hos Johan satt redan 5 tjejkompisar totalt bänkade framför tvn. Vi slöt upp med dem efter en vända på Willys och förberedde därefter middagen.

Efter X antal vinglas och dylikt begav vi oss in till stan. Vi försökte först på F12, utan resultat, och gick istället till Berns, vilket var trevligt.

Ikväll ska jag göra min första grej med jobbet. Jag ska till Quality hotel och göra en inventering med min nya jobbkamrat.

Veckan blir händelserik, för jag ska jobba hela veckan i Eslöv. Hej och Hå, vi får se hur det går.


2010-06-20 @ 21:17:42 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kl 05.20 tar jag taxi till en fullspäckad sommar

16 juni 2010
Sista riktigt lediga dagen avverkad. Och hur känns det? Jo det känns förhållandevis bra. Jag ser fantastiskt mycket fram emot lite försäljning runt om i Sverige och att slippa gå hemma hela dagarna utan något särskilt intressant att göra. Imorgon, 06.30, lämnar planet mot Stockholm och jag förbannar Telenor för att de har bokat in mig på ett så tidigt flyg. Från Sturup dessutom. Kastrup är så enkelt att ta sig till jämfört med Sturup. Taxin kostar 600 spänn till Sturup och en tågbiljett kostar 90 kr. Inget större problem att välja vad jag hade velat köra egentligen.

Vi kommer att hålla till vid Katarinahissen ungefär. Scandic Hotel. Skönt avstånd till Vaxholmsbåten som kommer ta mig till Mjölkö på fredag eftermiddag. Jag tror det kommer bli trevligt med ett litet Lund/Malmö-break.

Nu kör sommaren igång på riktigt. Imorgon 05.20 tar jag taxi till en fullspäckad sommar.


2010-06-16 @ 23:04:50 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Övar på gitarren

Just nu sitter jag och övar på gitarren. Det har jag inte gjort sedan jag gick i typ 1an på gymnasiet och jag sitter faktiskt och övar på exakt samma låt just nu. Heartbeats i Jose Gonzales version. Den är inte helt lätt men ganska lätt uppbyggd. Man måste stämma om gitarren och man måste öva på sitt fingerplock men annars är den inte så svår som man kan tro.



 

2010-06-16 @ 12:59:34 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min fantastiska vän, Hampus!

'Idag sportar jag denna fräsha höstinspirerade look. När solen lyser med sin frånvaro åker min personliga favorit tubhalsduken på. Passar bra med en chai te eller en pigg sallad. Tycker man att halsduken blir för lång kan man med fördel stoppa in en ände innanför skärpet - hippt! Sol eller inte, brillorna åker såklart på. Gucci!'

OCH ÄVEN SVAR PÅ TAL:

'tack. jenny, jag uppskattar att du noterade benet. man får det lite på köpet efter alla timmar framför spegeln, men visst - det är helt klart avgörande att ligga inne på en sjysst pose som bloggare idag...'




Ironi är jävligt gött.
2010-06-16 @ 01:24:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Psykologilektion

15 juni 2010
Sitter hemma i min lilla soffa och har precis kommit hem från golfbanan. Jag fattar inte vad det är med mig men jag spelar så satans mycket golf. Jag har avverkat 108 golfhål de senaste fyra dagarna. Det är 27  hål om dagen i snitt. Så mycker har jag nog aldrig spelat innan.

Idag blir det en del fotboll men sen ska jag och familjen ha en liten sista måltid innan alla försvinner åt sina håll. Claes är redan iväg på businesstrip, Pernilla ska iväg till Thailand i 3 veckor med pappa och jag ska ju iväg och jobba i princip dygnet rund, landet runt med Telenor Xpress. Jag är mer och mer taggad för varje dag som går. Fick lite olika tips igår från mamma om säljteknik till olika personligheter.

Carl Jung, den gamla psykologi-stofilen, har utarbetat 4 stycken personligheter som alla behöver bli bemötta på olika sätt vid försäljning. Det finns de som är trevliga och alltid försöker vara de flesta till lags. De behöver bli vänligt bemötta, lugnt och sansat och man ska nästan försöka bli lite smått kompis med dem.

Sen finns det analytiska personer som är lite mer strikta och ska gå igenom varenda liten sida av avtal och annat. Till dem ska man fatta sig kort och koncist och inte utelämna någon detalj. Man ska ge dem god tid att bestämma sig även om det är mycket sällan de fattar beslut på stående fot.

De som är Pådrivare vill vara så produktiva som möjligt. Klär sig ofta snyggt och har bra stil. Är ofta upptagna med annat och har sällan respekt för sådana som står och säljer. Men om man nu får kontakt med dem ska man vara rakt på sak. Man ska säga vad de vinner på det och vilken sanslöst bra deal det är. Man ska sköta allt åt dem, det ska gå snabbt och det enda de ska behöva göra är att skriva på ett papper.

Sen finns det de som är uttrycksfulla. De ska man nästan inleda med att berömma för deras trendiga kläder eller coola appearance. De behöver bli omtyckta och man ska nästan bli kompis med dem på studs. Man ska ta det lugnt och i princip bara övertala dem lite lätt. Det enda de ska behöva göra är att skriva på. Uttrycksfulla är inte alltid superstressade och står gärna kvar en stund och leder samtalet. De pratar gärna på och är ofta impulsiva.

4 profiler. Givetvis går det att vara lite av varje och då får man anpassa sina säljknep efter varje situation. Vi får se hur jag fixar det. Förhoppningsvis kommer jag att sälja runt 4 abonnemang per dag.
2010-06-15 @ 18:30:43 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysigt väder 2

2010-06-15 @ 18:11:58 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysigt väder


2010-06-15 @ 13:47:02 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fin dag i Malmö

2010-06-14 @ 16:31:49 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sthlm bokat

14 juni 2010
Då är Stockholmsresan bokad. Utbildningen inför mina månader på Telenor kommer att hållas vid slussen och därifrån är det ju inte så svårt att ta sig till Mjölkö på fredag. Eftersom utbildningen börjar vid 10 på torsdag morgon måste jag ta tåget i princip mitt i natten från Malmö. Lite trist men samtidigt känns det fantastiskt gött att vara igång med något igen. Jag har börjat läsa lite böcker och spelat en del golf men annars har jag ju varit minst sagt passiv sedan den 4 juni, dagen då jag skrev min tenta.

På torsdag blir det alltså utbildning vid katarinahissen och samma sak även på fredagen fram till kl 17. Sen blir det kanske lite trevligheter inne i Stockholm efteråt. Det är trots allt min sista helg innan jag sätter igång med mitt jobb. 12 timmar om dagen, 11 dagar jobb per 14 dagar. Sammantaget blir det runt 18 dagar ledighet under de 8 veckorna jag kommer att jobba.

De tre lediga dagarna jag har varannan vecka kommer jag lägga på golf och andra trevligheter. Tjänar jag inga pengar på Telenor får det bli något annat. Jag vill inte direkt slita ut mig utan att tjäna några pengar. Men det är långt ifrån omöjligt att dra in 30.000 i månaden.


2010-06-14 @ 16:17:52 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Blåst och regn

12 juni 2010
Fantastiskt trött dag idag. Johan slaggade hos mig inatt just för att vi skulle gå upp och spela golf redan kl 08.17. Halv 7 ställdes klockan på och eften en snabbt intagen frukost begav vi oss till Romeleåsens Golfklubb för att spela lite golf. Vi hade bestämt att vi skulle spela 36 hål så det var bara att vara ihärdig. Mellan rundorna intog vi en go lunch på golfrestaurangen men sen var det på't igen! 18 hål till spelades och efter totalt 36 hål var man lite smått mör i kroppen.

Ikväll ska jag ta det lugnt. Kanske en öl i stan eller en fin film på bio. Vi får se vad kvällen tar mig. Golf imorgon igen!
2010-06-12 @ 20:19:16 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Länge sen nu

2010-06-11 @ 18:37:51 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mysig filmsession

11 juni 2010
Min halvsyster Emma tog studenten igår så Pernilla och jag begav oss dit. Kävlinge. Vi var tvungna att köra inom Lund för att hämta lite saker jag glömt i lägenheten och det var verkligen rusningstrafik i både Malmö och Lund. Man var tvungen att ha riktigt vassa armbågar för att komma fram. Så jag vässade armbågarna och körde lite agressivt. Pernilla gjorde en del utrop för att hon trodde att vi låg pyrt till och jag blev skitlack för att hon inte litade på min bilkörning. Efter några minuters tjafsande blev vi kompisar igen och vi kunde gå på student glada och goa.

Vi begav oss hem ganska tidigt eftersom Pernilla skulle till sin kompis och ha något sorts tjej-slumber party. Med kuddkrig och sånt där som tjejer har. Jag begav mig då till Nella och kollade film. Vi såg Precious, den här filmen om en kraftig 16åring i Harlem som hade fött sin pappas barn två gånger och som äntligen får hjälp. Den var bra och ganska gripande. Men sitter man där med tre fnittriga tjejer blir det inte så genuint! Men det var kul att se film med lite gött sällskap. Vi såg också Chicago, den där musikalfilmen. Den var faktiskt jävligt bra. Även om det är lite bögigt gillar jag faktiskt musikalfilmer. Hair, Chicago och Jesus Christ Superstar är alla sanslöst bra. Borde se Cats också.

PEACE.
2010-06-11 @ 12:41:11 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gott med golf

10 juni 2010
Spelade jääävligt bra golf igår. Det var sanslöst vad bra jag spelade. Mina järnklubbor funkade och jag hade birdieputt på varenda hål förutom 2. Tyvärr puttade jag sämst så i slutändan blev det inte en så bra runda. Trist.

Idag har jag kört pernilla till stan och fortsatt att lyssna på P3dokumentärer. Jag tycker att jag börjar bli väldigt bildad i samhällsfrågorna nu. Det är ju trevligt. Men jag är så himla uttråkad här i Malmö och vill egentligen bara att det ska vara en liten termin som snart ska börja igen. Har man börjat titta ut böcker till nästa termin, då är det illa.

Kan det inte bara snart dra igång med Telenor, då hade jag blivit glad. Ska upp till Stockholm nästa vecka, det är alltid något...

2010-06-10 @ 15:31:10 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Och vi säger grattis till....

2010-06-09 @ 15:55:09 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Patrick Boivin - Ett geni

2010-06-09 @ 14:10:38 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett bättre restaurangbesök

9 juni 2010

Morsan drog med mig ut på restaurang igår. Vi skulle egentligen gått till Årstiderna By the Sea nere i dockan, men där var stängt. Så det blev inga skaldjur by the dockside. Istället gick vi till Doc Italiano och käkade gott. Drack lite gott vin och käkade först en oxcaspaccio och därefter kalvfilé med kronärtskockamousse till huvudrätt. Till efterrätt käkade vi en tiramisu, lagad på precis rätt vis. Jag drack en dubbel e. till och fan vad gött det var att bara sitta och snacka med mammsen ett tag. Vi pratade om allt möjligt, lite om Denise som alltid var så jävla bra på att göra tiramisu när hon levde. Vi började promenera hem med Walle, men det blev kallt väldigt snabbt och hoppade därför in i en taxi.

Axel fick reda på att han klarade sitt antagningsprov till läkarutbildningen i Gdansk, så när jag kom hem blev jag upphämtad av gänget för att fira Axel med en öl i stan. Lilla torg var väldigt mysigt, även om det var tisdag.

MEN VAR ÄR SOLEN!?


2010-06-09 @ 13:54:20 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ensamt i Malmö

8 juni 2010
Jädrar vad det är ensamt i Malmö. Jag är trött på att bara stanna hemma och kolla på film när det är dåligt väder utomhus. Jag vill ligga i solen och lyssna på P3 dokumentär typ. Eller så vill jag sätta igång med att jobba. Så är det gjort liksom. Jag vill ha det gött och inte ha för lite att göra.

Vad ska man göra då? Till stan? Sitta och fika hela dagen? Förra sommaren kände jag lite på samma sätt. Det slutade med att jag satt på Koi hela jävla sommaren och drack rosé fanta med Heinrich. Jag får dedikera denna sommar till Telenor, Sverigeorientering, träning och god mat.

Nu ska jag göra en god frukost
2010-06-08 @ 11:22:52 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Så är man duktig, men men

7 juni 2010
Igår spelade jag ju tennis en sväng med Claes. Jag köpte nya tennisskor för att kunna känna mig sporrad att spela mycket i sommar. Idag tänkte jag ge mig ut och springa en runda. Bara en kort runda till att börja med, det regnade ju, men sen fick jag ett sjukt skoskav av de nya skorna. Fotsulan värker och jag ser en antydan till ett sår. Men skönt var det i alla fall att springa en runda. Har varit ensam hemma hela dagen och känner mig så in i bänken uttråkad. Jag funderar på att göra något drastiskt. En resa, en bok som skall läsas eller vad fasen som helst. Jag hade glömt att sommarlov är ganska tråkiga.

Squash kanske? Får ta och ringa Philip. Han har haft tenta idag.

2010-06-07 @ 19:32:26 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag är en idiot

2010-06-07 @ 15:33:22 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Trist Söderling, trist!

7 juni 2010
Dagen har varit skön! Dagen kändes som att det var första dagen på sommarlovet. Jag vaknade utvilad och pigg, käkade en god frukost för att sen bara ta det lugnt. Begav mig in till Lund för att stänga lägenheten lite. Slänga soporna, mat som inte håller så länge, hämta smutstvätt och rulla ner persiennerna. Sen drog jag hem till Johan och kollade på tennisen. Trist nog blev det ett bakslag för Söderling, iår igen. Nadal spelade sin bästa match under hela franska mästerskapen och givetvis spelade Söderling sin sämsta. Söderling servade superdåligt med en väldigt låg träffsäkerhet. Nadal kunde i princip leka ut honom.

När jag kom tillbaka till Malmö var klockan runt 8 och jag gjorde mig redo för en tennisrunda med Claes. Jag har inte spelat på hur länge så det var sjukt skönt att spela lite. Vi har ju en stående tid på Fair Play-stadion bara 2 minuter från vårt hus. Jag spelade ungefär som vanligt. Lite lustigt med tanke på att jag inte stått på en tennisbana på ungefär 1½ år.

Nu ska jag sova en sväng och förhoppningsvis göra något vettigt imorgon. Jag börjar inte jobba förrän den 16 juni. Då blir det Telenor Xpress.

2010-06-07 @ 00:39:44 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


>I just shot your ex-girlfriend

2010-06-05 @ 23:51:13 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Weekend i Malmö

5 maj 2010

Nu har jag varit i Malmö väldigt mycket på senaste tiden. Jag vet inte riktigt varför men det är skönt att få vara gäst lite. Typ som att bo på hotell. Nu har mitt sommarlov börjat och det är väl inte alltför illa. Igår mådde jag sådär efter tentan, tyckte att jag borde varit bättre. Efteråt blev det gött häng hos Johan eftersom det var tjänstemanna-avslutning. Vi blev invigda och det var väl sådär kul. När det var för lång kö utanför helsingkrona drog jag istället till Malmö för att hälsa på Agnes som tog studenten. Blev helt sjukt utskälld på bussen på väg hit. Jag tappade mitt kort ner i påsen som busschaffören hade sina pengar i. Så plockade jag upp kortet och han blev så jävla förbannad. Fick knappt åka med.

Jag tog taxi från konserthuset till Agnes, men till min stora förvåning hade hon redan dragit till utestället. Jag tog taxi dit, och hängde där ett tag. Det var mycket gamla vänner från gymnasiet där och sådär. Tyvärr kostade inträdet 200 kr och om man är van vid att det inte kostar någonting i Lund så hajjar man till lite när man kommer till Malmö och lever det gamla vanliga livet igen.

Vi drog på efterfest hos Agnes med kanske 20 andra småstudenter. Jag fastnade som vanligt i göteborgssnacksträsket runt 4-tiden. Ibland händer det när småtimmarna är ett faktum. Jag är sanslöst dålig på att härma snacket, men fortsätter alltid att göra det. Igår hängde Filippa med på snacket och vi gick runt och snackade och folk blev såå trötta på oss. Nu är jag taggad som fan inför tennisen imorgon.

SÖDERLING mot NADAL. Iår igen. Fett


2010-06-05 @ 13:46:12 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


FÄRDIG MED TERMIN 3

En helvetes termin har det varit och jag förbannar mig själv för att jag inte lagt manken till. Tentan är nu skriven men ångesten finns ändå kvar lite. Nu blir det ett bättre krök och sen är det fanimej sommarlov.

Hur gött är inte det!?
2010-06-04 @ 15:56:25 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett bättre drag

3 juni 2010
Fantastisk gårdag. Fick se min lillasyster springa ut runt 17-tiden och det var kul att se henne så glad. Efter alla ceremonier och sådär begav vi oss hem för att käka gott och ha det trevligt. Jag tror vi var en 80 sittande gäster på mottagningen. Tal och lite liveframträdanden av de gamla klassiska "Sweet Boys" som är ett band ihopkomponerat av bland annat Pernillas och min gamla NO-lärare från grundskolan. Med tanke på att Axel, Erik, Julius, Agnes, Pernilla och jag gått på Bladins skola, var det ju kul även för honom att träffa sina gamla elever. Nu är det 5 år sen vi gick där och varken jag eller pernilla har någon anknytning till de där gamla skolorna. Pontus, vår gamla lärare, tyckte att vi skulle komma och hälsa på skolan och se hur det står till. Det verkar faktiskt vara en bra idé, se vad som hänt med skolan på de här 5 åren.

Tyvärr blev det lite mycket att dricka, för både mig och Pernilla igår. Pernilla ligger just nu utslagen på filten i trädgården och jag sitter i skuggan och lyssnar på Lars Winnerbäck. Toastmaster-rollen gick superbt igår. Allt gick som smort.

Imorgon tenta!
Peace
2010-06-03 @ 12:27:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


>Let's Go - Sing Hallelujah

 

 

2010-06-02 @ 08:04:40 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Imorgon smäller det

2 juni 2010
Imorgon/idag smäller det banne mig. Jag har precis suttit och filat på min lillasysters studenttal i ett antal halvtimmar. Jag är ganska nöjd till slut och tänkte avsluta med en liten sång till henne. Just nu kan jag tänka mig att hon ligger och sover, eller är spikvaken och inte kan sova. Hon har säkert ett antal champagneflaskor hon tänkte klämma imorgon bitti, efter fotograferingen med klassen. Kanske införskaffat X antal jordgubbar att avnjuta i regnvädret. Sen kommer hon att bege sig till den årliga lunchen som håller hus på slagthuset. Där kommer 500 elever att stå på borden en timme, äta lite kallskänka och sen entra dansgolvet med tillhörande DJ. Där kommer de röja loss i 2-3 timmar, till det börjar bli för svettigt. Då kommer de istället att ta sig tillbaka mot skolan, med ett par pit stops. Lilla Torg brukar flitigt användas för mellanlandning där diverse alkoholhaltiga drycker införskaffas. Grabbarna går och köper cigarrer och alla är sådär härligt spända. För nu närmar det sig ju med stormsteg. 2½ timme kvar tills vi står där! På scenen och hurrar och skriker om hur bra vi egentligen är.

Gänget beger sig tillbaka till skolan, lagom till att se festligheterna som anordnas i Aulan. Lärarna spelar lite låtar som deras band komponerat ihop. "Falsk matematik" och "All you need is Lov" är två låtar som alltid går hem. Efter noll alkoholintag i aulan och den spända förväntan när en klass efter en blir utropade ner till skolutgången. Så plötsligt, i högtalarna, hör man sin klass ropas ut. "DET ÄR FÖR FAN VI NU, HERREJÄVLAR". Springer ner, pressar oss mot dörren, hela klassen och dessutom klassen som går ut efter oss. Några sista ord yttras klasskompisarna emellan, "kan du fatta att det är vår tur?!".

En delegat från Utsläppskommittén börjar räkna ner från tio. När dörren öppnas trycker sig alla ut. Massa folk står och tittar. 2000 pers minst. Man springer upp på scenen och hoppar och skuttar. Vännerna kommer efter och man fortsätter skutta i minst 3 minuter till. Då börjar bandet spela någon marsch och man hoppar lite till. Bandet ger studenterna chansen att sjunga lite till. Oftast är det Seven nation army som tjoas eller någon egenkomponerad visa. SPIE3 kors och tvärs, vi är bäst, köttfärs är redan en klassiker. När studenterna är som ivrigast springer man ner och letar efter sin skylt. Man irrar runt bland alla 500 skyltar och hittar tillslut sin familj. GÖTT med champagne och en tuta, precis vad man behövde. Göra ännu mer liv ifrån sig. Vi snackar intensiva minuter här, för studentflaket står ju och väntar.

Rätt vad det är står man och gastar uppe på flaket till Jerk it out och man är jävligt lycklig. Man susar förbi stan och kör det sedvanliga gustavsvarvet, varvet runt Gustav Adolfs Torg alltså. Turkarnas favoritvarv. En ny mix av Sing hallelujah pumpar och folk ler glatt åt studenterna på flaket. Man kör en runda genom stan igen och sen lugnar man sig. Man tar tag i festen igen och skriker lite till. Sen stannar man upp, tar en klunk, tittar omkring sig och känner efter hur man mår. Total Eufori. När flaket återigen landar utanför sin gamla gymnasieskola hoppar alla av, trötta, efter åkturen och en fantastisk familjemedlem möter upp den lite smålulliga studenten. De båda hoppar in i bilen, "Gästerna väntar på dig! Hur känns det egentligen?". När man kommer fram ser man alla vänner och alla familjevänner stå och vänta. De ser glada ut och du ser förmodligen ännu gladare ut. En torr brut avnjuts, live jazzmusik lyssnas till, man hälsar alla välkomna. Sen är det dags för den bästa middagen du någonsin haft. Varje tal är bättre än det andra och du har dina nära och kära på en och samma plats. Känns det inte gött?

2010-06-02 @ 00:46:15 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


>Bra skit

2010-06-01 @ 20:25:13 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


>Mr. Beans mindervärdeskomplex

2010-06-01 @ 14:42:57 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0