Juridicums läsesal

Sitter i juridicums läsesal. Här är inte särskilt livat vill jag påstå. Och detta trots min trofasta följeslagare - Aktiebolagsrättens grunder. Ibland är livet inte lätt för oss jurister. Även om man får vara glad att man ligger i fas åtminstone. Vissa "urfasade" har ju tenta imorgon - inget jag är avundsjuk på. Mark och miljörätt är det som mina vänner ska avverka och herresatan vad jag inte vill vara i deras skor. Nää, länge leve att vara i fas! Tjohej
2010-09-30 @ 14:29:53 Permalink Inga Ovanliga Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


MEN HEJ OCH HÅ!

27 september 2010
Oh herrejävlar i baljan vad tiden har gått. Novischfesten var i fredags och nu är det måndag. Jag har varit smått förstörd i ungefär 2 månader nu, men nu känner jag att jag kan tillåta mig själv att plugga lite, att festa lite och att mysa i den stundande hösten.

Jag ligger ungefär 3 böcker back i plugget fortfarande men har trots mitt fullspäckade schema, haft tid till att gå på nästan alla föreläsningar och seminarium. Men nu. Nu finns det tid att plugga och bara götta sig.

Det gick alldeles för bra i fredags för att vara sant. Vi hade koll på bordsplaceringen och  middagen flöt på som den skulle. Dukarna förstördes ju lite smått och det började regna in på stora scenen, men utöver det gick det som det skulle. Middagen var någorlunda städad och även om det höll på att spåra ur totalt ett tag tycker jag att vi fick i ordning allt i lagom tid. Folk kunde stöka under första delen av middagen men sen sa vi stopp. Och det var ju tur för hur spårat hade det annars blivit.

361 personer kom på middagen och vi var totalt 947st på eftersläppet. Det var alltså en hejdundrandes fest och precis efter det att vi klev av, när taffeln var bruten och eftersläppet började, då var jag så lycklig. När husbandet gick på scen gick Isabelle, Carolina och jag upp på balkongen för att bara titta på folk och dansa lite. Vilken lyckokänsla det var. 550 inskrivna och 4 veckor senare var vårt hårda arbete över och gud så gott det kändes.

I helgen har jag tagit det lugnt. Vi stannade ju trots allt kvar på AF-borgen till ungefär halv 8 på lördagsmorgonen och när jag vaknade runt halv 2 var jag fortfarande ganska sliten. Ont i fötterna och ont i halsen. Trots det ville jag så gärna se Oskar Linnros uppträda på AF-borgen. Sagt och gjort drog jag, Lina och Hannah dit efter en mysig kaffe på stan. Det var ju tur att vi gjorde det eftersom det var väldigt många som hade trevliga saker att säga om novischfesten, men framförallt eftersom Oskar Linnros var riktigt bra. Alla tråkiga rykten om att Oskar Linnros inte har helt hundra sångröst var inte helt rätt. Han gjorde bra ifrån sig och fick åtminstone Lina och Hannah att rysa.

Idag väntar lite återhämtning i kombination med föreläsning och läsning. Ikväll har vi städmöte i lägenheten, för att få bukt på all oreda här hemma.

BRA DRAG!
2010-09-27 @ 13:23:57 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag skiter i vilket - bara det blir något av följande






2010-09-19 @ 14:39:55 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


My buddy Kristian

Okaj gänget. My buddy Kristian Anttila har släppt ny låt för ett tag sen som nu kommit upp på P3 Trackslista. Detta är som kristian själv säger, en lista över who's hot and who's not. Så om ni känner att det är dags med lite skön musik på radion så tycker jag att ni röstar på Kristian Anttila och Sylvia Vrethammars låt - Magdalena (Livet före döden).

Länken!
http://sverigesradio.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1
2010-09-18 @ 17:37:52 Permalink Whats up? MUSIC! Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känslobomb

15 september 2010

Nu var det länge sen jag skrev här och det känns fördjävla bra på alldeles för många sätt! Men jag behöver skriva av mig lite så här kommer det......

Jag är tillbaka i Lund igen och det känns omtumlande minst sagt. Jag har haft en på tok för hektisk sommar med värdelöst många timmar spenderade på i princip ingenting. Mitt jobb, att ha jobbat som försäljare, har på många sätt legat mig i fatet och därför är det skönt att vara tillbaka i livet med rutiner. Lundalivet.

Jag känner mig lite som en stressbomb som håller på att explodera. Jag vet inte vad som är upp eller ner eller bak eller fram. Trots det så vimlar jag runt i en så välkänd Lundabubbla och hoppas på att det jag gör är rätt.

Lund kan vara tufft ibland. Mellan alla skojigheter med trevligt umgänge, fest och mys finns även många ångestmoment som inte går av för hackor. Universitetet, eller snarare jag själv, har klistrat fast mig på en utbildning som, om möjligt, är på tok för krävande för mig. Åtminstone i kombination med allt annat som händer.

Jag äter dåligt. Häromdagen vid halv 5tiden kom jag på att jag inte käkat sedan lunch dagen innan. Hungern hade inte satt sina spår och när jag väl käkade var jag inte hungrig. Ikväll har jag inte ätit kvällsmat och med tanke på att jag inte har någon frukost hemma förmodar jag att det blir svårt att vaska fram något att äta tills dess.

Jag har ingen tid till saker jag vill göra. Mellan alla ångestmoment har det vanligtvis funnits tid till mycket roligt. Just nu har jag ingen tid mellan ångestmomenten utan nu är alla timmar på dygnet ångestmoment och det är inte så skoj. Jag vill kunna sitta och fika på ett fik eller läsa en bok. Jag vill kunna glo på film i timmar utan att stressa tillbaka till skolan eller nationen.

Jag har ingen tid till saker jag måste göra. Jag måste tvätta men har inte tid. Jag måste hämta paket i Malmö och jag måste läsa mer i mitt studiematerial. Jag måste slutföra budget och jag måste slutföra allt som har med novischfesten.

Jag röker. En annan nackdel med mitt sommarjobb var alla otrevliga pinnar som man tände eld på. Det blev en del och även det har satt sina otäcka spår. Jag vill sluta eftersom jag vet om att det är så himla dåligt och att jag egentligen inte behöver den kicken eller den lugna känslan som en cigarett ger.

Samtidigt känner jag mig väldigt glad över många saker. Sommaren har trots mycket möda varit mycket lärorik och jag har lärt känna både mig själv och andra på ett sätt jag inte trodde skulle kunna gå. Jag har sett hela Södra Sverige från ett perspektiv jag inte trodde var möjligt. Jag har blivit en bättre bilförare eftersom jag minst sagt suttit i bilen ungefär 25% av min sommar.

Lund har mycket härligt att ge. Ett bra utbud av både människor, fest och kunskap. Nationen tillför mycket i mitt liv och det är himla skönt att veta att det alltid finns ett krypin man kan ta sig till utan någon att behöver prestera utan att bara kunna vara. Spela lite tvspel och dricka en öl kanske. Häng.

Jag vet om att alla negativa saker alltid för goda saker med sig och det är verkligen något som stämmer. Alla ovanstående, jobbiga saker tillför alltid något positivt. Även om Lundabubblan är intern och ibland påfrestande så är det mitt liv som jag lever fullt ut på alla sätt och vis. Utan Lund vore mitt liv sanslöst ointressant och jag får väl ta och tacka för vad det gett mig.

Att jag äter dåligt kan ju också vara positivt --> mindre pengar går åt.

Okej skönt. Nu vet jag hur jag mår.

Lång utvikning som på många sätt kan vara lite pinsam i mitt så annars självsäkra jag.. Men... Det är ju ni som väljer att läsa det.

2010-09-15 @ 21:37:14 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0