Melankolisk dag

30 oktober 2010
Vaknade pigg och kry vid niotiden idag. Har fått sova på en halv kudde inatt vilket var smått påfrestande för nacken men när man får i sig en god frukost och bättre sällskap sådär på morgonkvisten, ordnar sig allt.

Veckan har varit väldigt bra. Det finns ju en del att göra i skolan och även med allt annat. Veckan är totalt uppbokad och det ska bli så jävla kul med GA-bal iår igen. Skönt att kunna gå till balen med en kvinna under armen och inte behöva jobba så som vi gjorde förra året. Nu ska det stökas och krökas och inget annat. Ingen sömn och en del krök mitt i veckan. Vad mer behöver man?! Nä precis, INGET!

Vi har en del seminarieövningar i skolan just nu som påfrestar lite smått på schemat, men samtidigt lär man sig oerhört mycket på de grundliga genomgångarna. Vi läser just nu skatterätt och det är fördjävla kul att veta att det är mig ni ska kontakta när det är dags att deklarera. Skattelättnader - CHECK!

Blev upphämtad av mamma och Claes som drog med mig till Barsebäck GCC. Vi kikade en del i golfshoppen och provade nya klubbor åt mamma. Claes provade en putter. Mammsen fick lite hjälp av mig med svingen så att den satt som den skulle och tog därefter beslutet att köpa nytt set. Jag fick en Ralph Lauren Golf Davis som tack för lektionen. Det var trevligt tyckte jag. Efter shoppingen satte vi oss i de nyrenoverade matsalarna och käkade en bättre lunch. Hemgjord pasta, scampi och hemmagjord pesto var ett självklart val.

Nu är det dags för en bättre pokerkväll med grabbarna. Här går det ingen nöd.
2010-10-30 @ 17:47:01 Permalink Melankoliska Dagar Kommentarer (0) Trackbacks ()


New day today

Dagen har precis börjat och alarmet stängdes precis av. Har sovit förunderligt bra och är ganska pepp på en god frukost med ägg, flingor, macka och en massa gott kaffe. Igår var det tänkt att jag skulle vara med på grabbkvällen som Johan hade hos sig, men eftersom jag jobbade liiiiiiite för länge, missade jag hela lottningen och kunde därför inte vara med. Grenen var FIFA 11 och A. Tarandi vann precis som föregående år. Även gråtdanne gjorde ett tappert besök men kom trots det på en skamsen 3eplats. Herr Larsson knep silvret. Efter hela turneringen och käket, stack jag iväg. Ville ju hinna kolla film innan jag gick till sängs. Idag blir det plugg och sen ikväll ska jag käka fondue i Malmö! Gött snack utan tvekan!
2010-10-24 @ 10:11:16 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jobbet i Malmö

23 oktober 2010
Hallå mina vänner!

Igår var en fantastiskt bra kväll! Ett av de bästa restaurangbesöken år 2010 började kl 18.00 på Ystadsgatan 10A i Malmö med Nella, Erica, Hanna, Dragan och Nettan. Vi tänkte överraska Nella lite och bara fira att hon är en sån bra kompis. Dragan och Nettan hade precis kommit hem från sin bröllopsresa i Asien och ville träffa oss alla en stund. Vi käkade trerätters på Green Mango, Möllevångstorget. Det var första gången jag käkade på restaurangen och var mäkta imponerad.

Dragan och Nettan äter för fasen alltid på Green Mango och det märktes på beställningarna. Dragan sa bara att "kocken vet vad jag ska ha" och Nettan sa utan att titta i menyn precis vad hon var sugen på. Dragan sa att han ville ha det starkaste de kunde fixa som vanligt och langade dessutom på cirka 7 kg chilifrukter utöver det eftersökta starkaste de kunde ordna.

Vi käkade ett par timmar och tramsade oss en del. Dragan och jag brukar kalla varandra Mr. Singha eftersom vi båda älskar denna ljuva dryck. Inte desto mindre blev det ett par stycken av Singha-drycken även denna kväll.

Dragan är så jävla utåtriktad att jag blir helt tokig. Vi kan sitta och skratta åt honom i timmar eftersom han slänger ur sig citat efter citat. Han snackar med kocken, restauranggrannarna, servitörerna och alla han någonsin stöter på. Han pratar ofta utan att tänka efter och oftast resulterar det i sköna citat. Ett exempel är när jag hade dem på besök i Lund i maj någongång. Jag hade givetvis gjort min ökända thai-rätt och Dragan berömde den på sitt eget lilla vis. "Är du säker på att du inte haft en liten thailändare här som fixat käket?"

En annan favorit: ‎"Jag har suttit så mycket framför datorn idag att jag har fått digitala hemorrojder"

Facebooksidan för dragans sköna citat

Efter Green Mango stack jag till Lund för konstigt nog var Julius, Stoffe och Meddan sugna på att pröva lite Lundakrök. Vi var först hemma hos Axel på Östra Vallgatan. Inflyttningsfest för hela slanten. När klockan närmade sig 12 gick vi till kajplats och röjde till stängning. En del Fish och en del Minttu innan Graffen och gänget bommade igen dörrarna. Taxi för 230 spänn tillbaka till Malmö. Oh yes. Skönt. Slagga lite, tänkte jag, men icke!

Stoffe erbjöd ju sig att betala mot att vi tog taxin direkt till Möllevångstorget. Men på vägen lotsade han taxichaffören åt en annan riktning. Nämligen KB, kulturbolaget. Vafan tänkte jag. Ska vi köra avslutningen på KB till klockan 4 inatt? Senaste gången jag gjorde det var nog 2007-2008 eller något. Julius blev om möjligt ännu mer full än han var på GBGN och vi satte oss i en svarttaxi runt kvart i 4 på natten. Nu sitter jag på jobbet och är lite smått bakad, men hade verkligen en sjukt kul kväll tillsammans med mina gamla grundskolevänner.

2010-10-23 @ 14:20:30 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hemmakväll

21 oktober 2010
Jurist som man är har man varit på mässa idag, JiA-mässan. Jurister i Arbete om jag inte minns helt fel. Förbannat fint ordnat av de ansvariga på Juridiska föreningen och förbannat trevligt av alla företag att representera på det sättet de gjorde. Det kändes som att alla viktiga företag var där. Allt från revisionsbyråer till EU-representanter och allmänna åklagare. Självklart, precis som vanligt, var utbudet av affärsjuridiska byråer väldigt stort. Där fanns stora och små byråer för alla smaker. Allt från Cederquist som gjorde ett fantastiskt bra intryck, till Lindahl som tyvärr inte gjorde ett lika bra intryck.

Efter flera timmar på plats där man fick visa sig, fråga lite, diskutera lite och vara uppmärksam på det mesta hade man fått en del information. Jag kan säga att jag hade en förhandsfavorit innan jag kom till mässan och den står sig än! Business trainee-program i hela norden med många unga kollegor, bra förmåner och roliga nischer är verkligen något som låter härligt. Vissa kontakter mot öst, men annars mycket företagsamhet lokalt i Sverige. Bra engelska är viktigt och ett driv. Fan, det låter så jädra härligt och det blev inte sämre när personerna i montrarna var väldigt trevliga.

Måste fila på mitt CV och plugga lite skatterätt. Man blir definitivt peppad till att få bra betyg och det är kanske därför jag stannar hemma ikväll. Trots att det är kålleseum på Göteborgs Nation.



2010-10-21 @ 21:35:12 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godddag alla uttråkade vänner!

20 oktober 2010
Hur mår ni idag? Själv mår jag bra! Jag sitter mest och tar det lugnt på mitt rum. Igårkväll dog vårt kylskåp och det var mindre kul eftersom jag nyss hade handlat käk för en mindre förmögenhet. Vi har fått tömma den på mat och undvarat allt vi kunnat. Frysen fungerar fortfarande konstigt nog och därför måste vi käka djupfryst eller skafferivaror hela veckan. Oskar var ganska förtvivlad, jag var ganska förtvivlad när Moa däremot, tog ut sin mjukost och sa att det inte var hela världen.

Själv hade jag min Moët, lite sylt, ett stycke kött, ost, skinka, smör, ägg. Det var inte så farligt tänkte ni då kanske?! Det tycker inte jag heller faktiskt. Jag tog skinkan och 12 ägg och gjorde en gigantisk omelett. Moëten drack jag nu till frukost och sylten drack jag upp direkt från tuben. Osten rev jag ner och slängde in i frysen, kan ju vara perfekt en regnig dag då man är sugen på lasagne. Köttet fick jag slänga. Trist med tanke på att nötfärs ändå är ganska användbart i Lasagne.

Senaste tiden har varit över förväntan.
Jag har kommit igång med plugget (VIKTIGT)
Jag har fått städordning i rummet
Jag käkar inte McDonalds längre
Novischperioden är över
GA-balen infinner sig snart.

Här kommen en liten kortfilm jag tycker om väldigt mycket. Ett genialiskt verk av Tim Burton. Många av er vet att jag gillar Tim Burton starkt och detta ett av hans tidigare verk från 80-talet. Den är ungefär 6 minuter lång och ganska festlig för oss uttråkade ungdomar.


Ny Spotifylista dessutom.

2010-10-20 @ 11:56:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0