Imorgon smäller det

2 juni 2010
Imorgon/idag smäller det banne mig. Jag har precis suttit och filat på min lillasysters studenttal i ett antal halvtimmar. Jag är ganska nöjd till slut och tänkte avsluta med en liten sång till henne. Just nu kan jag tänka mig att hon ligger och sover, eller är spikvaken och inte kan sova. Hon har säkert ett antal champagneflaskor hon tänkte klämma imorgon bitti, efter fotograferingen med klassen. Kanske införskaffat X antal jordgubbar att avnjuta i regnvädret. Sen kommer hon att bege sig till den årliga lunchen som håller hus på slagthuset. Där kommer 500 elever att stå på borden en timme, äta lite kallskänka och sen entra dansgolvet med tillhörande DJ. Där kommer de röja loss i 2-3 timmar, till det börjar bli för svettigt. Då kommer de istället att ta sig tillbaka mot skolan, med ett par pit stops. Lilla Torg brukar flitigt användas för mellanlandning där diverse alkoholhaltiga drycker införskaffas. Grabbarna går och köper cigarrer och alla är sådär härligt spända. För nu närmar det sig ju med stormsteg. 2½ timme kvar tills vi står där! På scenen och hurrar och skriker om hur bra vi egentligen är.

Gänget beger sig tillbaka till skolan, lagom till att se festligheterna som anordnas i Aulan. Lärarna spelar lite låtar som deras band komponerat ihop. "Falsk matematik" och "All you need is Lov" är två låtar som alltid går hem. Efter noll alkoholintag i aulan och den spända förväntan när en klass efter en blir utropade ner till skolutgången. Så plötsligt, i högtalarna, hör man sin klass ropas ut. "DET ÄR FÖR FAN VI NU, HERREJÄVLAR". Springer ner, pressar oss mot dörren, hela klassen och dessutom klassen som går ut efter oss. Några sista ord yttras klasskompisarna emellan, "kan du fatta att det är vår tur?!".

En delegat från Utsläppskommittén börjar räkna ner från tio. När dörren öppnas trycker sig alla ut. Massa folk står och tittar. 2000 pers minst. Man springer upp på scenen och hoppar och skuttar. Vännerna kommer efter och man fortsätter skutta i minst 3 minuter till. Då börjar bandet spela någon marsch och man hoppar lite till. Bandet ger studenterna chansen att sjunga lite till. Oftast är det Seven nation army som tjoas eller någon egenkomponerad visa. SPIE3 kors och tvärs, vi är bäst, köttfärs är redan en klassiker. När studenterna är som ivrigast springer man ner och letar efter sin skylt. Man irrar runt bland alla 500 skyltar och hittar tillslut sin familj. GÖTT med champagne och en tuta, precis vad man behövde. Göra ännu mer liv ifrån sig. Vi snackar intensiva minuter här, för studentflaket står ju och väntar.

Rätt vad det är står man och gastar uppe på flaket till Jerk it out och man är jävligt lycklig. Man susar förbi stan och kör det sedvanliga gustavsvarvet, varvet runt Gustav Adolfs Torg alltså. Turkarnas favoritvarv. En ny mix av Sing hallelujah pumpar och folk ler glatt åt studenterna på flaket. Man kör en runda genom stan igen och sen lugnar man sig. Man tar tag i festen igen och skriker lite till. Sen stannar man upp, tar en klunk, tittar omkring sig och känner efter hur man mår. Total Eufori. När flaket återigen landar utanför sin gamla gymnasieskola hoppar alla av, trötta, efter åkturen och en fantastisk familjemedlem möter upp den lite smålulliga studenten. De båda hoppar in i bilen, "Gästerna väntar på dig! Hur känns det egentligen?". När man kommer fram ser man alla vänner och alla familjevänner stå och vänta. De ser glada ut och du ser förmodligen ännu gladare ut. En torr brut avnjuts, live jazzmusik lyssnas till, man hälsar alla välkomna. Sen är det dags för den bästa middagen du någonsin haft. Varje tal är bättre än det andra och du har dina nära och kära på en och samma plats. Känns det inte gött?

2010-06-02 @ 00:46:15 Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0