Krönika

En resa i karnevollywoods tecken

 En svettig och lite lönnfet man kliver med tappra steg ner i källaren efter att ha skrivit upp sig på intresselistan utanför expeditionen. Vad väntar honom där nere i källaren? Ett monster? En best? Mystiken är överväldigande. Mannen har ingen aning om vad som väntar honom och för varje steg han tar tänker han en extra gång. Plötsligt hör han något väsande. Han ryggar tillbaka av ljuset som bländar honom. Långsamt öppnar han ögonen och ser att det står en man i motljuset. Mannen har en underlig dialekt och utger sig själv för att vara någon sorts ”medlem”. Han sträcker ut armarna och välkomnar gästen. När han ställer frågan susar det i träden utanför - Vad vet du om karnevalen på Göteborgs nation?


 Resan i karnevollywoods tecken tar fart när jag blev antagen som karnevalsjobbare på nationen. Det var då man spände fast säkerhetsbältet och väntade ivrigt på att planet skulle lyfta - Destination Unknown.


 Karnevalsjobbarna har haft en intensiv vår som började med ett inspirationsmöte uppe på Kajutan. Redan här fick vi chansen att lära känna varandra genom en ganska suspekt speed dating. Vad var detta? Något socialt experiment?


 Nästa fas i flygningen blev turbulent. Då tänker jag mest på dagen efter sjöslaget på Lophtet, den mytomspunna lokalen någonstans på andra sidan av det mörka kemicentrum. Här möttes vi, 60 stycken jävligt blåa jobbare. Sittningen vi hade blev galet lyckad och mästeriet var nyfikna – Kommer någon att hångla med en Avatar ikväll?


 Men vad är väl inte en vår utan en brännboll i stadsparken? Ett gött initiativ senare sågs vi i parken med tjejträt i högsta hugg. Tävlingsinstinkterna letade sig fram och ”Hon var i luften!” yttrades ofta under dagen. Det var här jag förstod vilket gött gäng vi egentligen var. Vi är sanslöst goa tjommare från hela landet med samma önskan – Att ha jävligt ball.


 När vi sågs gången därpå nådde vi något av ett klimax. En tidig morgon sågs vi, morgontrötta, för att utföra uppdrag och dricka öl. Helt plötsligt var vi i Sjöbo. Denna gång var det scoutgården i Assmåsa som skulle belägras av en härjande karnevollywood-armé. Efter många garv, ett par intensiva lekar och danssteg var vi alla inne i dimman och hittade inte riktigt ut. Mästeriet bjöd på catwalks och vi alla var som en enda stor familj. Med enda skillnaden att det konsumerades 40 flak öl.


 Om ni nu lutar er till höger och tittar ut från flygplansfönstret ser vi destinationen: en innergård smyckad med glitter och glamour.


 Ladies and gentlemen, prepare for landing.

NEXT STOP: KARNEVOLLYWOOD.

 

 

2010-05-12 @ 23:51:46 Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0